Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Allianz nabízí povinné ručení podle najetých kilometrů, má být nejlevnější na trhu

Aktuality
Michal Štengl | 28.09.2016
foto: Michal Štengl
Jedna z největších pojišťoven u nás vychází vstříc řidičům, kteří ročně nenajedou víc než 10 000 km. Má pro ně připravenou údajně nejlevnější pojistku i včetně připojištění čelního skla. Žádnou hlídací jednotku mít v autě nemusíte.


Některá pojištění jsou povinná, jiná ne. Do první kategorie spadá Pojištění odpovědnosti za provoz vozidla, tzv. povinné ručení. Tento zákonem stanovený produkt prošel za posledních deset let několika proměnami. Zatímco dříve se sazba určovala výhradně podle zdvihového objemu motoru, dnes do výpočtu vstupuje třeba věk pojistitele nebo jeho trvalé bydliště. S doslova revolučním způsobem výpočtu pojistného přichází na trh Allianz.

„Nezajímá nás už jen to, v jak rizikovém prostředí se pohybují, ale zejména kolik v něm doopravdy stráví času,“ uvádí ředitelka autopojištění Allianz pojišťovny Veronika Hašplová. Jak dodává, v Česku je hodně řidičů, kteří jezdí málo, ale pojišťovnám platí, jako kdyby každý rok objeli půl Evropy. Podle statistik tři čtvrtiny českých řidičů nenajezdí ročně víc než 15 000 km, a právě jim vychází Allianz vstříc novým produktem. Pokud tedy patříte mezi majitele, kteří se svým vozem ročně nenajedou víc než 10 000 kilometrů, můžete mít podle slov Veroniky Hašplové nejlevnější povinné ručení s připojištěním čelního skla na našem trhu. Například pokud ujedete ročně jen 5000 km, dostanete slevu 40 % z povinného ručení, resp. 30 % z havarijního pojištění. Pokud si stanovíte limit 10 000 km, slevy jsou 30, resp. 25 %.

Celý princip sazby povinného ručení (i havarijní pojistky) je podobný tomu, co známe z platby záloh za elektřinu či plyn. Řidič si sám nastaví variantu pojištění podle svého odhadu ročně ujetých kilometrů. Pokud tuto hranici přejede, pojišťovně na základě ročního zúčtování pojistné doplatí. Ujede-li méně, Allianz mu peníze vrátí.

Asi vás také zajímá, jak to bude s přiznáváním počtu najetých kilometrů. Žádnou hlídací jednotku do auta nedostanete, postačí jenom fotografie tachometru či návštěva pobočky. Lidé z Allianzu jsou si ale moc dobře vědomi toho, že ne každý řidič je poctivý. „Na pokusy o podvody jsme připraveni. Přetáčení tachometrů, úpravu fotek či nahlašování nepravdivých údajů jsme schopni odhalit a sankce pro podvodníky budou velké,“ chce odradit případné nepoctivce ředitel oddělení právního a vyšetřování Allianz pojišťovny Ludvík Bohman. Pro odhalování možných podvodů bude Allianz využívat údaje od firmy CEBIA, která se zabývá prověřováním původu a historie vozidel, a také velmi pokročilý software na analýzu fotografií. Do její databanky se sbíhají informace z dvou tisíc míst a údaj o stavu tachometru patří k těm základním. Pro Allianz však bude jediným, který ji bude zajímat.

Uvidíme, zda tento nejen u nás poměrně unikátní přístup donutí i ostatní pojišťovny zareagovat a nějak upravit své sazby. Reakce jsou zatím spíše zdrženlivé.

Hodnocení článku
2.3 z 5 (46%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
PatM, 24.11.2016 00:09


Když jsem si to zkoušel spočítat hned jak to zavedli tak mě i nájezd do 20k km/rok vyšel na dvojnásobek toho co platím ted a to je možný, že by to ve skutečnosti bylo 22k takže ještě větší rozdíl, pokud tedy chtějí přebírat klienty tak na to jdou blbě
sheogorath, 24.11.2016 07:01
Jo, presne, taky me to prijde jako klasika - drazsi, ale slevneny

Ale dejme tomu, ze lidi, co fakt najezdi malo kolem 5000km za rok to mozna potesi.
Nebo na druhy auto, ktery jezdi jen o vikendu kdyz sviti slunicko
free78, 25.11.2016 12:16


No a co má společnýho objem motoru. :) Ten souvisí asi tak jako velikost bot partnera/partnerky řidiče.
Libo007, 26.01.2017 23:03
Já jsem na to zaměřil a dal jsem si tu práci porovnat toto pojištění od Allianz s ostatními pojišťovnami a zjistil jsem, že i když najedete tu nejnižší kategorii, tj. do 5000 km ročně, tak to pojištění je stejně drahé jako nejlevnější na trhu. Tudíž neušetříte a navíc musíte každej rok jezdit kontrolovat tacháč: Výsledek porovnání je pro zajímavost tady - www.pojisteni-prehledne.cz/recenze_nove_povinne_ruceni_allianz.html
Pepe, 27.01.2017 15:21


No jo, ale jinde nedostaneš tu krásnou modrou plachtu na auto přece
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů