Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Anglickým soudům se nelíbí Trabanty!

Aktuality
Vojtěch Vrzal | 02.09.2005
Angličané sice mají pochopení pro spartánská auta, ale čeho je moc, toho je příliš. Legendární Trabant jim rozhodně do oka nepadl. A to doslova. Jeden anglický sběratel dokonce skončil kvůli vzhledu "bakeliťáka" u soudu!

Angličané sice mají pochopení pro spartánská auta, ale čeho je moc, toho je příliš. Legendární Trabant jim rozhodně do oka nepadl. A to doslova. Jeden anglický sběratel dokonce skončil kvůli vzhledu "bakeliťáka" u soudu!

Není zvykem, aby vzhled nějakého auta posuzoval soud. Ale dějí se různé věci, a tak u jednoho anglického soudu přišla na přetřes i bakelitová čmoudící ikona bývalého východního Německa. A jak k tomu došlo? Původní zpráva BBC uvádí, že jistý nadšený sběratel Trabantů, devětapadesátiletý inženýr v důchodu Graham Goodall na svém pozemku nashromáždil celkem čtyřicet devět nereznoucích dvoutaktů. Na tom by ještě nebylo nic proti dobrým mravům, jenže ostatní obyvatelé vesnice Derbyshire, kde se sbírka nachází, zřejmě považují "tráboše" za vyloženě ošklivé auto kazící pohled na jejich malebnou vísku. Spor se táhl a narůstal, až skončil u místního soudu, který o kolekci kultovních vozítek východoevropských motoristů za prohlásil, že je na ni hrůzný pohled. Pan Goodall tak bude muset svých 49 Trabantů do konce roku přemístit. Podle BBC se ale nevzdává a je připraven za svoje milovaná auta bojovat, i když mu v případě nezdaru hrozí vysoké pokuty. Také vám přijde Trabant tak odporný, nebo na něj máte sentimentální vzpomínky? Diskuse je vám k dispozici...

TIP: Neuvěřitelné havárie III!

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
zzzz, 02.09.2005 15:52
Tohle jsem videl v Tv a nejedná se tak o vzhled auta,ale spíš o to hnusné vrakoviště. Takového kreténa mít za souseda tak mu to rovnou zapálím.
Passat, 02.09.2005 16:02
Já teda traboše (papundekly) moc nemusím,né že by byly ošklivé jenže moc smrdí a pomalu jedou.To sem taky viděl v TV a ten člověk není sběratel,ale bordelář.To co tam má je vrakoviště a určitě to ekologii či vzhledu vesnice moc neprospívá tudíž se ani nedivím místním obyvatelům,že to chtějí odstranit.Já bych to vyžadoval také!
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů