Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi prologue – nová studie dvoudveřového kupé

Aktuality
Karel Směšný | 20.11.2014
Audi studií prologue vstupuje do nové éry designu. Vůz z pera šéfdesignéra Marca Lichteho automobilka se čtyřmi kruhy ve znaku vystavuje na autosalonu v Los Angeles.

Velké kupé s rozvorem 2,94 metru a vnějšími rozměry 5,10 x 1,95 x 1,39 metru disponuje dynamickým řízením všech kol, které natáčí zadní kola až o pět stupňů. Tato technologie má přispět k lepší stabilitě a obratnosti vozu. Ani jemu nechybí laserová světla Matrix Laser. 22“ kola mají pneumatiky rozměru 285/30 a jsou vedena pětiprvkovými závěsy se sportovním adaptivním vzduchovým odpružením. V konstrukci karoserie se kombinují především hliníkové slitiny a vysokopevnostní oceli.

TIP: Audi blíže představuje studii prologue Avant

Dvoudveřové sportovní kupé pohání jednotka 4.0 TFSI, která poskytuje nejvyšší výkon 445 kW (605 k) a maximální točivý moment 750 Nm, což v kombinaci s osmistupňovou převodovkou tiptronic umožňuje studii Audi prologue o hmotnosti 1 980 kg zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,7 sekundy. Přes tyto výkony Audi deklaruje kombinovanou spotřebu paliva 8,6 litru na 100 kilometrů. Specialitou je elektrická instalace vozu, jejíž část pracuje s napětím 48 V.

Audi chce novou studií naznačit, jakým směrem se bude do budoucna ubírat design jejích vozů. Odkaz na heslo „náskok“ díky technice lze pravděpodobně najít v panelu přístrojové desky, který je velkým dotykovým displejem, část ovládání probíhá prostřednictvím nového displeje OLED z organických elektroluminiscenčních diod.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů