Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Automobilka Škoda představila Citigo SPORT

Nové modely
Karel Směšný | 24.01.2013
foto: škoda
Škoda Citigo je nyní k dispozici také jako akční model SPORT. Na první pohled se odlišuje například speciálním interiérem, sportovními polepy, koly z lehké slitiny či sníženým podvozkem.

ŠKODA Citigo SPORT vychází z výbavové verze Ambition a je nabízena ve třídveřové i pětidveřové verzi. Pod kapotou akčního modelu pracuje benzinový motor 1,0 MPI ve výkonové variantě 55 kW (75 k). Zákazník je může kombinovat s jednou ze dvou pětistupňových převodovek: ručně řazenou, nebo robotizovaným ústrojím ASG.

Exteriér modelu ŠKODA Citigo SPORT se na první pohled odlišuje důrazem na sportovní charakter. Jiná jsou 15" kola z lehké slitiny v černém provedení, stejně jako sportovní podvozek snížený o 15 milimetrů. Styling Kit obsahuje přední a střešní spojler i zadní difuzor. Skla SunSet mají vyšší stupeň zatmavení. ŠKODA Citigo SPORT je k dispozici výlučně v jednom ze tří odstínů karoserie: bílá Candy, červená Tornado a černá Deep. S barvou laku kontrastuje sportovní pruh táhnoucí se od loga na kapotě přes střechu až k střešnímu spojleru. Bílý a černý vůz mají tento pruh červený, naopak s červeným lakem karoserie se kombinuje pruh černý. Sportovní motiv pruhu je dále použit i na zádi vozu, jeho bocích a vnějších zpětných zrcátkách.

Také v interiéru lze nalézt několik sportovních detailů. Sedadla dostala textilní potah se speciálním designem "Sport", který kombinuje červenou, šedou a černou barvu. Kůží s červeným obšitím je potažený tříramenný volant a madlo ruční brzdy i hlavice řadicí páky. Červeně obšité jsou i vkládané koberečky. Palubní deska je lakovaná šedým dekoračním lakem. Odlišný design mají i klíčky k vozu: příslušnost k novému modelu ŠKODA Citigo SPORT prozrazují širokým červeným pruhem s nápisem "sport".

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
David V, 24.01.2013 12:48
"Exteriér modelu ŠKODA Citigo SPORT se na první pohled odlišuje důrazem na sportovní charakter."
Ale motor sportovním charakteru moc nesekunduje. Kdyby tam šoupli aspoň nějaký TSi-čko...
typek, 24.01.2013 13:10


Od doby Rommsteru 1.2HTP 44kW SPORT je možné všechno. Je to takové pokračování votuningu ala nálepka jezdím na CASTROL na MB100-130GLX , přes falešné výdechy ala prase bradavičnaté a tahokovů v masce chladiče u Felicií a Favoritů. Je to prostě tovární votuning za 30- 50 táců. Pak člověk kouká, proč ten samej člověk počítá halíře v nákladech na benzín/naftu. Holt každému jeho peklo
V-tec, 24.01.2013 14:00
Škoda Auto v běžné produkci žádné sportovní auto nemá a nikdy neměla a žádné označení Sport ani RS na této skutečnosti nic nezmění. Sportovní auto musí být především o motoru a o jízdních vlastnostech a obratnosti. Tato sranda jménem Citigo Sport postrádá jednoznačně motor a jízdní vlastnosti vzhledem ke krabicnosti, malému rozvoru a rozchodu kol, taky nebudou nejlepší a RS sice motor má, ale chybí zase ty další aspekty, je to jen rychlejší rodinné auto, nikoli sportovní Čili tento počin jménem Citigo Sport pokládám za zbytečný
tomaskrtek, 24.01.2013 15:16


nejsportovnější počin novodobé škodovky je 130ti koňová fabia RS. bez p*dele.
V-tec, 24.01.2013 15:52
nejsportovnější počin novodobé škodovky je 130ti koňová fabia RS. bez prdele.[/quote

Předpokládám, že si jejím majitelem... Nejsportovnější možná, ale nikoli sportovní. Dobře byla hodnocena i nová 180 konová verze Fabie RS, ale Hot Hatch to prostě není a nebude. K tomu jí pořád něco chybí.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů