Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bentley Flying Spur W12 S umí 325 km/hod. V prodeji bude koncem roku.

Aktuality
František Mašek | 06.10.2016
Spolu s faceliftem přišlo navýšení výkonu i nové odpružení. Verze s dvanáctiválcem zrychlí na stovku za 4,5 sekundy.

U modelu Flying Spur W12 S je tím nejzajímavějším decentně upravený šestilitrový dvanáctiválec s dvojitým přeplňováním, který má zvýšený výkon na 635 koní a točivý moment 820 Nm při 2000 ot/min. Novinka tak dosahuje maximální rychlosti 325 km/hod.

Konstruktéři upravili také odpružení vozu, které má lépe zabezpečit trakci všech čtyř kol (mezinápravový diferenciál Torsen) a pozměnili i nastavení stabilizace. Vzhledově je facelift minimalistický. Přední i zadní světlomety se dočkaly tmavého tónování. Rámeček mřížky chladiče, okenní lišty, světla, zadní nárazník, prvky pod klikami dveří a krytky ostřikovačů jsou v provedení černý lesk. Součástí nového znaku W12 S na D sloupku je černé „S“. Sportovní design předního nárazníku, zadní difuséry a boční zrcátka v lesklém dekoru Beluga a mřížka chladiče v černém lesku jsou převzaty z nového Flying Spur V8 S.

Prodej nového Flying Spur W12 S zákazníkům bude zahájen koncem roku.

Přikládáme video z projížďky, které na YouTube umístil jeden americký dealer. Nečekejme ale, že dvanáctiválec v Bentley bude "vykřikovat" jako motor v Lamborghini nebo Aston Martinu. Lidé na palubě nechtějí být rušeni při rozhovorech o burzovních indexech nebo poslouchání Chopina. Proto je kabina dokonale odhlučněná a ani zvenčí není kromě výraznějšího nastartování poznat, jaké srdce tluče v útrobách "šlechtického kočáru".

Hodnocení článku
2.0 z 5 (40%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů