Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bentley Grand Convertible: takto by mohl vypadat nový luxusní kabriolet

Aktuality
Karel Směšný | 19.11.2014
Nový koncept otevřeného luxusního vozu s osmiválcem dnes Bentley představuje na Autoshow v Los Angeles.

Základem pro novinku je neméně luxusní model Mulsane, který přišel o pevnou střechu a dvoje dveře. Výsledkem má být podle výkonného ředitele značky Bentley Wolfganga Dürheimera jeden z nejluxusnějších kabrioletů vůbec. Zatím je vše ve stádiu konceptu, Dürheimer se ale nechal slyšet, že pokud se model dostane do výroby, půjde nejspíše o sérii s omezeným počtem kusů, určenou převážně pro sběratele.

Bentley Grand Convertible je vyveden v modré barvě Sequin Blue, s níž kontrastuje stříbrná barva „tekutého kovu“, použitá na kapotě motoru a rámech čelního skla. Specialitou jsou kola se směrovým designem, která jsou určena zvlášť pro levou a pravou stranu vozu. Jsou vyráběna ručně a následně také ručně leštěna.

Pod kapotou se nachází osmiválec s typickým objemem 6,75 litru s dvojicí turbodmychadel, který disponuje nejvyšším výkonem 537 k (395 kW) a točivým momentem 1 100 Nm.

V čtyřmístném interiéru Grand Convertible bylo použito 14 druhů kůže, které jsou vzájemně spojené dvojitým diamantovým prošíváním, jež mění svoji podobu a velikost podle toho, zda je použito na sedadlech, nebo dveřních výplních. Interiér je navržen pro čtyři osoby.

Kryt složené střechy je například tvořen jedním dílem z tmavého dřeva kořene. Vyrábí se ručně a jiný podobně velký díl ze dřeva na žádném Bentley nenajdete.

Po autosalonu v Los Angeles se Gran Convertible přesune v prosinci do Miami na výstavu moderního umění Art Basel.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů