Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW: nové motory pro řadu 2 Coupé

Aktuality
Karel Směšný | 17.12.2014
Od března 2015 se pod kapotu poprvé nastěhuje tříválec. Do výbavy se dostane také pohon všech kol a doplňky interiéru.

Nový zážehový tříválec na sebe bere úlohu základní motorizace. Z objemu 1,5 litru dává maximální výkon 100 kW/136 k a točivý moment vrcholí hodnotou 220 Nm, která je k dispozici již od 1 250 ot./min. Jednotka kombinuje turbodmychadlo integrované do výfukových svodů, přímé vstřikování paliva, nejnovější verzi systému proměnného ovládání zdvihu sacích ventilů VALVETRONIC a variabilního ovládání vačkových hřídelů Double VANOS.

Nová rodina motorů BMW obsahuje také 2litrový vznětový čtyřválec, alternativu k pohonu zadních kol bude představovat od března 2015 také systém pohonu všech kol BMW xDrive. Celkově tak budou od jara příštího roku na výběr čtyři zážehové a tři vznětové motory. Všechny motory lze na přání kombinovat s 8stupňovou převodovkou Steptronic, která bude standardně montována do BMW 220d xDrive Coupé a do nejsilnější vznětové verze BMW 225d Coupé.

Výrobce také nabídne nové výbavové prvky, které mají potenciálním zákazníkům umožnit větší možnost individualizace podle osobních preferencí majitele. Jedná se o verze Advantage, Luxury Line, Sport Line a M sportovní paket.

Standardně je BMW řady 2 Coupé vybaveno mimo jiné automatickou klimatizací, rádiem BMW Professional a ovládacím systémem iDrive s 6,5palcovým barevným displejem, kůží obšitým volantem, hands-free, vstupem USB, dešťovým senzorem a koly z lehkých slitin o průměru 16 až 18 palců v závislosti na velikosti motoru.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
David V, 17.12.2014 12:23
Tak už i ikona začíná do svých přibližovadel montovat polomotory?
radek.slivaFB, 17.12.2014 14:14
Už to tak bude.... nic méně důležité je, že je možnost jiných motorů...to že ho tam daj aby ukojili EU emise je mi docela jedno. Výběr je na každém, ale co mě více překvapuje je, jak moc se to řeší :D přitom na A3 s 1.2 tsi a vlečnou nápravou nikdo nic neřekne, ale jak přijde bmw s 1.5 tak je Faux pas

vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů