Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën v Číně představí nové SUV DS 6WR

Aktuality
Karel Směšný | 17.04.2014
Nový model vychází z koncepčního vozu Wild Rubis a nese v sobě charakteristické znaky modelů DS.

Citroën DS 6WR byl vyvinut v Paříži a je novým zástupcem řady DS. Jeho design v sobě spojuje výrazné linie SUV a styl vozů rodiny DS. Novinka francouzské automobilky je dlouhá 455 cm, široká 186 cm a vysoká 161 cm, rozvor náprav činí 273 cm.

Vůz dostal přední masku z nedávno představeného modelu DS 5LS, která je prostřednictvím chromovaných blatníků propojena se světlomety. Zadní část automobilu charakterizují světla s 3D designem zabudovaná do víka zavazadlového prostoru. Při pohledu z boku lze spatřit devatenáctipalcová kola umístěná až v rozích karoserie.

Citroën DS 6WR je vybaven systémem Grip Control, jenž má zlepšit průchodnost a pohyblivost na všech typech terénu bez nutnosti použití pohonu všech čtyř kol. Pod kapotou pracují motory řady e-THP o výkonu 160 a 200 koní se sekvenčním přímým vstřikováním paliva a turbodmychadlem typu Twin Scroll. Pohonné jednotky jsou spřažené se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Po modelech DS5 a DS 5LS je SUV s názvem DS 6WR třetím zástupcem řady DS vyráběným v továrně v čínském Šen-čenu. A právě na čínský trh se také dostane jako první, podle plánů výrobce koncem tohoto roku. Citroën také potvrdil představení dalšího modelu DS v příštích měsících.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
tomaskrtek, 17.04.2014 12:08
tedy nevím jak ostatní ale já v tom vidím staré FXko, ty plastové lemy kolem blatníků které jsou podobně vystouplé, střecha s hagusy, zadek, celkově tvar auta...ale jestli ano tak opisovali na správném místě
Citroenak, 17.04.2014 14:30
Ja v tom vidim okrem FX ka aj kiu sportage. Urcite v tom ale uz nevidim citroen. To je trochu skoda.. Keby to aspon malo hydraulicky podvozok.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů