Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Deset nejlevnějších aut na českém trhu

Aktuality
Karel Směšný | 30.07.2015
foto: km77.com
Plánujete koupi auta? Nechcete ojetinu, nehledíte na třídu ani výbavu a prioritou je pro vás cena vozu? V následujícím článku jsme pro vás vybrali desítku nejdostupnějších aut na českém trhu.

Všechny modely v našem výběru jsou v základní ceně stanovené automobilkou bez ohledu na kategorii vozu. Tady jsou:

Dacia Logan

Vůbec nejlevnějším vozem nabízeným na našem trhu je Dacia Logan. Včetně DPH ji lze novou pořídit za 169.900 korun. Za tuto cenu má pod kapotou benzínovou jednadvojku s výkonem 73 koní a pětistupňovou manuální převodovku. Z výbavy čekejte pouze povinné bezpečnostní systémy, jako je čtveřice airbagů, ABS, ESP a systém kontroly tlaku v pneumatikách, komfort ovládání zde zvyšuje pouze posilovač řízení a elektrická přední okna.

Dacia Sandero

Pokud máte pár tisícovek navíc, můžete mít za 174.900 Kč kompaktní pětidveřové Sandero. Motorizace i výbava prakticky kopírují tu u Loganu, v základu dostanete například dělená opěradla zadních sedadel nebo tónovaná skla.

Ford Ka

Třetím nejlevnějším autem, které si u nás můžete koupit, je malý Ford Ka. Za cenu 186.990 Kč, na kolik si výrobce cení stupeň výbavy Trend, dostanete například dva airbagy, ABS, systém Stop/Start, palubní počítač nebo posilovač řízení. Pod kapotou se ukrývá benzínová dvanáctistovka Duratec spolupracující s pětistupňovou manuální převodovkou.

Nissan Micra

O něco vyšší cenovku má další miniauto, kterým je Nissan Micra. Za 194.900 korun ji můžete mít se čtyřmi airbagy, palubním počítačem, předními elektrickými okny a dálkovým centrálním zamykáním. Benzínová jednadvojka s výkonem 59 kW v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou postačí na slušné svezení.

Dacia Logan MCV

Vracíme se opět k rumunskému výrobci, který mimo vůbec nejlevnějšího auta na trhu nabízí také nejlevnější kombi. Jeho specifikace se neliší od standardního provedení, do zavazadlového prostoru se ale vejde 573 litrů nákladu. To vše za 194.900 Kč.

Škoda Citigo

O necelé dva tisíce dražší oproti praktičtějšímu provedení Loganu je výrobek domácí Škody – třídveřové Citigo. V základu se nabízí s litrovým tříválcem pod kapotou, manuální pětistupňovou převodovkou. Za 197.200 Kč dostanete například 4 airbagy, ABS, ESC, kontrolu tlaku v pneumatikách a přípravu pro rádio.

TIP:10 aut s nejprostornějšími zadními sedadly

Seat Mii

Těsně pod magickou hranicí dvou set tisíc lze koupit španělský ekvivalent domácího Citigo, Seat Mii. Odlišuje se od něj prakticky jen v detailech a se stejnou výbavou přijde na 199.900 korun.

Hyundai i10

Osmou příčku obsadil korejský Hyundai i10, který je zároveň posledním autem za cenu do dvou set tisíc. Jeho základní provedení stojí 199.990 korun a zahrnuje šest airbagů, stabilizační systém, centrální zamykání, palubní počítač a klimatizaci. Pod kapotou má litrový motor s možností tovární přestavby na pohon LPG.

Škoda Citigo 5dv.

Předposledním autem v našem žebříčku je opět Škoda Citigo, nyní ovšem v pětidveřovém provedení. Výbava vozu se nijak nezměnila, za pár dveří navíc si ale automobilka účtuje 10 tisíc.

Seat Mii 5dv.

Analogicky je na tom i sesterský Seat Mii. Příplatek deset tisíc za pětidveřové provedení a stejnou výbavu jako u třídveřové verze.

Model

 

Pořizovací cena (Kč)

 

Dacia Logan

 

169.900

 

Dacia Sandero

 

174.900

 

Ford Ka

 

186.990

 

Nissan Micra

 

194.900

 

Dacia Logan MCV

 

194.900

 

Škoda Citigo

 

197.200

 

Seat Mii

 

199.900

 

Hyundai i10

 

199.990

 

Škoda Citigo 5dv.

 

207.200

 

Seat Mii 5dv.

 

209.900

 

Hodnocení článku
4.6 z 5 (92%)
Hodnoceno: 5x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Ronacton, 06.08.2015 22:28
Dobrý článek s velkou přidanou hodnotou... Oslovil mě, protože jsem právě nedávno pořídil v Ackach Škodu Citigo a jsem s ni moc spokojeny. Do města je to opravdu super auto, můžu jen doporučit...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů