Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai zahájil výrobu i20 druhé generace

Aktuality
Karel Směšný | 23.10.2014
Nová generace modelu i20 bude sjíždět z výrobních linek Hyundaie v tureckém Izmitu. Na český trh se dostane ještě do konce letošního roku.

Nová generace byla navržena na základě designérské filozofie „Fluidic Sculpture 2.0“. Konkrétně je za něj zodpovědné evropské designérské středisko Hyundai v německém Rüsselheimu. Malý hatchback se bude vyrábět v tureckém závodě Izmit.

Oproti předchůdci je karoserie robustnějších tvarů s delší kapotou a rozměrnou šestiúhelníkovou maskou. Přední světlomety zůstávají propojeny tenkou linkou, při pohledu z profilu je vidět tmavé C sloupky, díky kterým má i20 vypadat delší, než ve skutečnosti je. Okno pátých dveří bude zasahovat více do stran a zadní svítilny povedou až do víka zavazadelníku.

Rozměry vozu se v porovnání s předchůdcem prakticky nezměnily. Do délky narostla o 40 mm (z 3 995 mm na 4 035), šířka se zvětšila z 1 710 na 1 734 mm, a na výšku vůz naopak ztratil 16 mm (1 490 mm oproti současným 1 474). Do zavazadlového prostoru se nyní vejde 326 litrů nákladu, po sklopení zadních sedadel potom až 1 042 litrů.
Nová generace převezme současnou dvanácti a čtrnáctistovku spalující benzín a dieselový tříválec o objemu 1,1 litru.

Automobilka slibuje lepší odhlučnění interiéru a ve standardní výbavě systémy ABS, ESC, VSM, ESS, asistent rozjezdu do kopce a šest airbagů. Na přání bude k dispozici systém sledování jízdního pruhu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů