Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

J.D. Power - v USA boduje KIA

Aktuality
František Mašek | 25.06.2016
foto: autor
Aktuální výsledky hodnocení kvality vozů na americkém trhu přinesly velké překvapení.

V rámci tohoto každoročního průzkumu kvality nových vozidel v USA je osloveno na 80 tisíc majitelů automobilů. Ti u 21 značek ze 33 nahlásili, že se kvalita těchto vozidel zlepšila. A ne o málo, celkem se skóre spolehlivosti meziročně zvedlo o šest procent, což je nejlepší výsledek za posledních sedm let. "Výrobci v současné době produkují jedny z nejkvalitnějších produktů, které jsme kdy viděli," říká Renee Stephens z J. D. Power. " To je každopádně dobrá zpráva pro spotřebitele globálních modelů, kteří poprvé za deset let nahlásili po prvních devadesáti dnech od koupě vozidla méně závad, než majitelé luxusních automobilů a vozidel MPV a SUV. Vcelku překvapivě došlo k nejlepšímu meziročnímu zlepšení kvality u modelů koncernu Fiat Chrysler Automobiles, konkrétně u značek Dodge a Jeep.

Podle J. D. Power lze očekávat, že spolehlivost zůstane mezi zákazníky nejvíce sledovaným aspektem při nákupu nového vozidla. Zajímavá je další skutečnost z průzkumu - mezi vlastníky, kteří nemají problémy s novým vozem v prvních 90 dnech od převzetí, jich 54% zůstává u stejné značky i v případě dalšího nákupu či leasingu. Naopak zákaznická loajalita klesne o 50% v případě jednoho problému s novým vozidlem v prvních třech měsících a až o 45% u těch, u jejichž vozidel se v tomto období objeví tři a více závad.

A jaké jsou výsledky? Z loňského druhého místa se na první posunula automobilka KIA následovaná Hyundai, Toyotou a BMW. V globálu ale ve spolehlivosti zvítězily americké značky. Mezi nejspolehlivější patří modely těchto automobilových koncernů:

GM: Buick Cascada, Chevrolet Equinox, Chevrolet Silverado HD, Chevrolet Silverado 1500 Chevrolet Spark Chevrolet Tahoe a GMC Terrain

Toyota: Lexus CT, Lexus GS, Scion tC, Toyota Camry, Toyota Corolla a Toyota Highlander

Hyundai: Hyundai Accent Hyundai Azera, Kia Soul a Kia Sportage

Volkswagen: Audi Q3 Audi TT, Porsche Macan, a Porsche 911.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Abík, 28.06.2016 20:01
Ty auta KIA a Hyundai pro US trh vypadají trochu jinak, než na co jsme zvyklí u nás.
azerty, 29.06.2016 10:20
Máte osobní zkušenost? Co jsem se díval na recenze z USA, tak to vypadá, že globální modely (Tucson, Optima atd.) jsou úplně stejné auta, jen s jinými stupni výbavy a s možností silnejších motorů.
Abík, 02.07.2016 15:22
Pochopitelně jsem měl na mysli to co uvádíte vy. Motory a vnitřky. Jenom si vemte t. zv. globální auto Hyundai Elantra, jinak Avante a porovnejte to s tím, co se pod touto značkou prodávalo u nás.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů