Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia: další informace o novém sorentu

Aktuality
Karel Směšný | 29.07.2014
dalších 6 fotek
Nová generace korejského crossoveru dorazí na podzim. Jako první se odhalí za měsíc v Koreji.

Automobilka uvolnila další oficiální snímky, abychom si mohli udělat představu o vzhledu třetí generace sorenta. Ta přichází po pěti letech působení aktuálního modelu, který se v Evropě prodává od roku 2009.

Na vývoji vozu pracovala designová centra v Koreji, Německu a v USA. Přední části vozu dominuje velká maska chladiče, kterou automobilka označuje jako „tygří nos“, design je celkově agresivnější s plastovými ochrannými prvky, jež mají dovolit jízdu po špatných cestách, aniž by karoserie utrpěla šrámy. Vzadu Kia použila rozměrný spoiler a dvě koncovky výfuku. Nový model má také nižší linii střechy, vyšší stavbu podvozku, na pohled „svalnatější“ profil a více zaoblenou zadní část.

Co se týká informací technického charakteru, víme, že nové sorento bude stát na podvozkové platformě MPV Carnival (na americkém trhu se prodává pod názvem Sedona). Podvozek ale bude muset být přepracován, aby crossover mohl dostat pohon všech kol, a také s ohledem na jeho vyšší stavbu.

Pod kapotou se objeví několik motorů, a to benzínový vidlicový šestiválec o objemu 3,3 litru, přeplňovaný dvoulitr nebo 2,2litrový turbodiesel plnící emisní normu Euro 6. Evropské trhy se ale, pokud se situace nezmění, budou muset spokojit jen s posledně jmenovaným.

Po domácí korejské premiéře na konci srpna se o dva měsíce později představí také v Americe na motorshow v Los Angeles. Evropané se jí původně měli dočkat až příští rok v Ženevě, Kia se ale rozhodla nový crossover představit už 2. října na letošním mezinárodním autosalonu v Paříži.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů