Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Škoda Fabia Combi - první oficiální fotografie

Testy
Petr Šikl | 17.07.2007
dalších 24 fotek
foto: http://media.skoda-auto.com
Mladoboleslavská Škoda dodržuje nepsaný scénař. Nejdříve představí a uvede do provozu modely v provedení hatchback a teprve poté ve verzi kombi. Fabia druhé generace se již nějakou dobu prodává a provedení kombi se očekává každou chvíli. Dnes přinášíme první fografie.

Dlouho očekávaná novinka v podobě Fabie Combi je konečně tady. Mladoboleslavská automobilka uvolnila pro dnešní horké dny první oficiální fotografii podoby dlouhé karosářské verze Fabie druhé generace. Provedení kombi vychází z klasického hatchbacku. Obě varianty jsou stejné až po béčkové sloupky, a tak mohou využívat shodných dílů. Sloupkům nechybí černé lakování, což vůz opticky prodlužuje. Rozvor náprav zůstává stejný a můžeme očekávat stejný prostor na zadních sedadlech.

O tvaru a designu koncových světel spolu s výklopnými pátými dveřmi můžeme jen spekulovat. Z bočního pohledu jsou koncová světla velmi podobná krátké verzi. To samé platí o objemu zavazadlového prostoru. Prodloužená záď nepůsobí díky malému třetímu oknu, černým sloupkům a nízkým oknům příliš robustně, ale již teď můžeme tvrdit, že bude nabízet více místa než Roomster a jen o něco méně než Octavia.

Fabia II v provedení kombi bude oficiálně představena na mezinárodním zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. První vozy by měly svého majitele najít ještě letos.

V segmentu malých vozů se opět přiostří konkurenční boj o zákazníka. Fabia kombi bude svádět boj například s Peugeotem 206 SW. A lze očekávat i další soupeře. Renault představí Clio v provedení Combi. Fabia však nesmí zapomínat ani na konkurenty o třídu z nižší střední třídy. Například Kia Cee´d v provedení kombi nebo Hyundai i30 mohou oslovit potencionální zájemce srovnatelnou cenou. A to už je velké lákadlo.

Osobní pohled: Škoda umí u svých modelů zejména v provedení kombi doslova zázraky. Nikdy mě žádný model (vyjma studie Tudor) neokouzlil na první pohled natolik, že bych po něm zrovna "slintal blahem". Ovšem design vozů se šípem je zázračný v tom, že i po letech vůz vypadá dobře a časem se tolik neokouká. Toto tvrzení můžeme stáhnout třeba na Octavii kombi první generace, která vypadá stále přitažlivě. To samé lze očekávat i od "dlouhé" verze Fabie. Boční pohled vyniká decentními liniemi a tato verze se zajisté stane stejně oblíbenou jako předchozí generace Fabie. Malou připomínku mám jen k zadnímu bočnímu okénku. To mi stále při pohledu na fotografii připomíná záď Mazdy 323F (BJ) vyráběné v letech 1998-2003. Třeba se jedná jen o náhodnou podobu, ale jisté je, že jako celek působí provedení kombi velmi vyváženě.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
edmund, 18.07.2007 11:35
Fábie dosáhne úrovně tvého Forda tak odhadem za 20 let ježdění po motokrosové dráze bez servisu, pokud by se jí navíc parkovalo v hojivé lázni kyseliny chlorovodíkové.
anonym, 18.07.2007 18:03
Tak F. Škorpio bych asi nedával za etalon kvality, jak se tady rádo píše, ale fábie opravdu ne. Myslím, že je málokdo tak bohatý, aby si kupoval takové "auto" Když už někdo nebude vědět co s prachama, tak si koupí aspoň něco, na co se bude dát koukat. To je můj názor
anonym, 18.07.2007 18:14
Nedomnívám se že by nový kombík byl hrozný, ale žádná sláva to není. Zadní boční okénko mě příliš nezaujalo, čekal jsem něco odvážnějšího. Zavazadelník asi také moc nepřekvapí - předpokládám kompromis mezi novou Fabií a Roomstrem.
anonym, 18.07.2007 22:41
tohle auto mne ničím neoslovilo.Exteriér Fabie se se podle mého názoru nepoved.Uzce a vysoce vypadajicí krátký model ,dorazily kombíkovou verzí,která toto ještě víc zdůraznila.Nevím co je tohle za módu a ani ji nechci pochopit. Nemá žádnou vlastní duši,stalo se už ted´šedým průměrem. Míra
anonym, 30.10.2007 22:11
Moc by mne zajímalo, co mají GERMÁNI (wv group) tímhle počinem jako je nová Fóbie v úmyslu....?!!! Snížit zaměstnanost v Plzni nebo snad úplně zavřít???
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů