Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VW Golf IV nebo Audi A3?

Poradna
Lukáš Strouhal | 29.03.2006
dalších 12 fotek
foto: TipCars.com
Dotaz

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda je velký rozdíl mezi VW Golf IV a Audi A3. Nemohu se stále rozhodnout. Jsem sice vetší fanda Audi, už jenom co se týče desingu.VW mě připadne příliš nudný. Oba mají najeto do 150000 km a cena je taky zhruba stejná. Ročníky 1998.
Za odpověď předem děkuji.

Odpověď

Dobrý den,

volba mezi golfem čtvrté generace a A3 nebude určitě lehká. Cena kterou jste uvedl je vzhledem k roku výroby určitě přiměřená u obou modelů. Oba dva koncernové vozy jsou postaveny na stejné platformě a zastávají stejnou kategorii. Jediný rozdíl by jste mohl pocítit v množství nabízených vozů. Zatím co vozy A3 u nás naleznete v dostatečném množství pouze v třídveřovém provedení, u golfu budete mít daleko větší možnost výběru jak motorizace tak i počtu dveří.

Na druhou stranu si myslím že A3 má sportovnější design a je líbivější než uniformovaný kabát golfu. To je ale pouze subjektivní názor.

Volba je na vás - motorizace i karoserie s nápravami jsou v podstatě stejné.

U turbomotorů si dávejte pozor na stav turbodmychadla, mezichladiče a potrubí. Často se stává že je intercooler proražen od kamínků a turbo zničené neodbornými zásahy do řídící jednotky. Výměna obou je finančně náročnější.

Dále je třeba si dát pozor na stav přední nápravy, cena za její kompletní repasi může přesáhnout až 20 tis. Kč.

Pokud má vůz najeto 150tis.kilometrů, zkontrolujte jestli byl v servisním intervalu (nebo vůbec kdy) vyměněn rozvodový řemen. Další informace k oběma modelům naleznete v našich recenzích ojetin, které jsou zde:

VW Golf IV

PŘEDNOSTI NEDOSTATKY 
+ tuhá a dobře zpracovaná karosérie- podvozek se nehodí pro sportovní jízdu
+ kvalitní interiér- často ztuha jdoucí řazení
+ výkonné a úsporné motory TDI - nedostatek místa vzadu
+ dobrá image- strohý interiér 
+ velká nabídka doplňků- malý zavazadelník
 - vysoké ceny ojetin
 - rychlé špinění zadního skla

Audi A3

PŘEDNOSTI NEDOSTATKY 

+ nízká ztráta hodnoty

 

- vysoké riziko odcizení

 

+ nadčasový design

 

- nepružný a neúsporný motor 1,8i 20V

 

+ solidní mechanická odolnost

 

- jen průměrné jízdní vlastnosti

 

+ výkonné pružné a úsporné motory TDI

 

- brzdy málo odolné proti opakovanému namáhání

 

+ velmi pružný výkonný a tichý motor 1,9 TDi

 

- nedostatek místa na zadních sedačkách

 
 - exkluzivita daná jen cenou a značkou

TIP: OJETINY: Volkswagen Golf IV - Čtvrtá generace opustila pozici etalonu
TIP: OJETINY: AUDI A3 - Za styl a image se připlácí
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
julix, 03.04.2006 11:42
Taky řeším stejný problém, rozhoduji se mezi A3 a GOLF4. Mezi mé hlavní priority patří 5dveří a cenově rozumný servis => GOLF4 jasná volba. Teď mám 206ku 1.4i a už mě opravdu nebaví, pořád šlapat na plyn a ono skoro nic. Chci pořádnou akceleraci a zátah od spodu. Podle mě je motor 1.8T 110kW nejlepší. Taky jsem se rozhodoval mezi 81kW nebo 96kW naftákem ale ty jsem odsoudil jako první, TDI je proste krok zpet. Muzete mi prosím nekdo napsat a poradit jediny rozumny duvod proc vzit TDI misto 1.8T, krome te spotreby a chipu?? mam takovy dojem ze odpoved neexistuje..
nejohn, 03.04.2006 23:09
Byt tebou, tak dám na ty chytráky a koupím jejich zázračnou primeru. Lepší auto na světě neexistuje. . Ne, Být na tvém místě, tak jednoznačně beru 1.8t. Jednou jsme si dávali s kámošem závod, já s dvoulitrem, on s passatem 1,8t a ty výkony byly naprosto vyrovnané. Ale to už bude takových 6-7 roků. Ta 1.8 jede dobře. Tdi bych nebral, pokud nějak extra nechceš šětřit, anebo pokud nenajedeš ročně víc jak 25-30tis. km.
The best of..., 04.04.2006 18:05
Jé díky za nápad, konečně slovo odborníka, na které jsem čekal. Japonci jsou už dávno napřed a nejen s Primerou. Ale o tom se už ostatně přesvědčilo mnoho lidí.
Kolega zo Slovenska, 05.04.2006 19:07
Nejohna to riadne sere že Primera je desaťkrát lepšia a spoľahlivejšia ako jeho Ľudové vozítko VW. A nie len Primera ale väčšina japoncov. Nikdy si ich nemal takže nevieš aký sú. Sú oveľa ďalej ako si myslíš! Minule som čítal že sú 2 roky pred Európu a 1 rok pred USA takže neviem, neviem.... a všimni si koľko noviniek majú, Rav4, Vitara, FX4, ........ Nemci sa na ich SUV dodnes nechytajú! Takého shit Golfa (A3) s tým jeho podvozkom čo ma vzadu tyč Primera GT roznesie kedykoľvek. Zmier sa s tým....... Design nie je všetko, ide o techniku a spoľahlivosť a tam Japonci vždy viedli a vedú......
Nissan, 05.04.2006 21:08
Mně se třeba vzhled japonských vozů líbí víc, než u většiny evropských,zvláště německých. Když už je zde zmíněna Primera, která se začala vyrábět před 16 léty, je to dodnes hodně podařený vůz. Narozdíl od hranatých krabiček našich západních sousedů z počátku 90 let vypadá pořád dobře. 110 kW pro GT verzi si s lehkým autem naprosto hravě poradí a je velmi málo současných dvoulitrů, které by mu dokázaly v rozjezdu ujet. Jízdní vlastnosti jsou vynikající, o tom si s A3 nebo Golfem můžu nechat jen zdát. Design současných japonských vozů - Mazda 6 , Honda Civic, Accord atd. je už hodně nadčasový. Spolehlivost taky mluví jasně a konečně, japonci se zlepšili i v dieselech . Bohužel současné TDi motry od VW jsou už v tomto ohledu zastaralé a kromě problémů např. s turbem a váhou vzduchu jsou velmi hlučné. Toť můj názor. Nikomu japonce nevnucuji. Pro mě je to ale jasná volba.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů