Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový roomster měl raketový start

Aktuality
TZS | 12.10.2006
foto: Škoda
Prodej nových aut stagnuje. Příčinou je růst dovozu levnějších použitých vozů. Za devět měsíců letošního roku se v Česku registrovalo 130 tisíc ojetin z dovozu, což je o 40 procent více než nových osobních automobilů.
V prodeji nových vozů tradičně vede Škoda Auto s podílem 36,4 procenta, i když její tuzemský odbyt meziročně klesl o tři procenta na 46 tisíc aut. Škoda Fabia je absolutně nejprodávanějším modelem a nově mladoboleslavská automobilka zabodovala i s vozem Škoda Roomster.
Toto nové auto se začalo prodávat v červenci a během tří měsíců se s počtem 819 registrací roomster suverénně vyšvihl na první místo v kategorii MPV, tedy víceúčelových vozidel. S odstupem skončil na druhém místě francouzský Citroen Berlingo s 520 registrovanými vozy.

TIP: Škoda: každý rok nový model

Odbyt táhnou užitková auta
Zatímco prodej ryze osobních aut klesl meziročně o 3,8 procenta na 92 667 vozů, odbyt užitkových automobilů vzrostl o 31 procent na 34 519 kusů.
Mezi užitková auta patří i původně osobní kombíky a terénní vozy, které mřížka za zadními sedadly změní na "nákladní", při jejichž nákupu majitel může uplatnit odpočet DPH. Podniky, které obecně kupují polovinu všech osobních a užitkových aut, tak nové vozy pořídí levněji.
V souhrnu obou kategorií, tedy osobních aut a lehkých užitkových vozů, je nejprodávanější zahraniční značkou Volkswagen. Odbyt vozů značky VW meziročně vzrostl o téměř 16 procent na deset tisíc. Francouzský Renault prodal v Česku za devět měsíců téměř devět tisíc aut, americký Ford osm tisíc. Vůbec nejvyšší meziroční nárůst mezi deseti nejprodávanějšími značkami zaznamenal Citroen, a to o 46 procent na 6446 vozů.
Celkem prodej nových osobních a lehkých užitkových aut stoupl o 3,8 procenta na 127 186 vozidel.
"Za celý rok očekávám prodej osobních aut na loňské úrovni a v souhrnu s užitkovými se může odbyt zvýšit o čtyři až pět procent," uvedl tajemník Svazu dovozců automobilů Pavel Tunkl. Za rok by se tak mělo v Česku prodat asi 175 tisíc nových vozů.

TIP: Automobilovým trhem hýbou vozy "s mřížkou"


Ojetiny jsou populárnější
Mnohem větší zájem ale mají Češi o ojetá auta z dovozu.
"Česko podlehlo Evropské komisi a od července zrušilo omezení dovozu ojetin. Nyní může každý dovézt jakkoli staré auto, byť je méně bezpečné a pro životní prostředí škodlivější než nový vůz," vysvětlil Tunkl.
Podle průzkumu, který si dovozci nových aut nechali loni udělat, auta starší patnácti let se v Česku na všech ujetých kilometrech podílejí třiceti procenty, přitom ale vypustí 82 procent všech emisí.
Jan Slawisch, šéf Sdružení drobných dovozců ojetých vozidel, ale vidí hlavně přednosti ojetin. "Češi umějí počítat. Použitá auta z dovozu, stará pět až osm let, jsou nejen levnější, ale i lépe vybavená než některá nová auta."
Třináct let starý Renault R19 lze pořídit za osmdesát tisíc korun a přitom má auto elektricky ovládaná okna i nastavitelnou sedačku řidiče. To je vybavení, které třeba letos vyrobeným - a třikrát dražším - fabiím chybí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
petr, 13.10.2006 13:46
no jezdit s tdi za 6 litrů, tomu odpovídá svižná jízda, ale jezdit za 7,5 l s primerou, tak to je stryl brzda provozu na cyklistické ztesce.
Na rozdíl od tebe jsem jezdil v mnoha autech, já mám totiž auta jako koníčka a nikdy nepohrdnu svezením v nějakém autě. Takže jestli jsi už opravdu jezdil v tolika škodovkách jak píšeš, tak si určitě trháš vlasy, že ti v garáži (nebo před barákem) stojí taková srágora!!!
Jen si u toho testu s audi TT zapopměl napsat, že audi jezdilo pozadu
Čus
A4, 13.10.2006 15:02
Ale copak, docházejí argumenty, že už se vzmůžeš pouze na "vole"? Já argumentuju jen tím, že někdo má ve starý primeře multi-link a jezdí s ní za 7,5 l (to bude styl asi jak napsal Petr - brzda provozu). A někdo má zase oktávku, dokáže jezdit i bez multilinku a vůbec ho to nesere. A navíc s poloviční spotřebou. Každý má prostě svoje. Takže si užívej tu svoji vychvalovanou primeru. Já dám určitě radši přednost oktávce nebo superbu, ale to ty prostě nemůžeš pochopit, protože tohle jsou pro tebe podprůměrný auta. Vymlouvat ti to nebudu, tvůj mozeček by to stejně nepobral. A že jsou škodovky podle tebe obyčejná a ničím výjimečná auta, to mě vůbec netrápí. Mě spíš hřeje vědomí, že si zase (možná) přečtu nějakej tvůj další "inteligentní" příspěvek a hodně se tím pobavím. Takže piš.
Kolega zo Slovenska, 13.10.2006 18:30
Tak teraz som sa pobavil ja. Príspevky od Petra a A4 ma fakt rozosmiali. Toľko nezmyslov naraz pod sebou, to som ešte nevidel ani tu na Tipcarse. A4 a Petr na Vášom mieste o inteligencii mlčím. Len tak ďalej hoši, každým Vašim príspevkom mi dokazujete že to s Vami nemá cenu. Takže adios!
Tomáš, 24.10.2006 21:48
Tak to bych neřekl, stačí se podívat na použitou techniku, např u přední nápravy má astra pomocnej rám, jak luxusní vozy, zatím-co octavie malinkou nápravnici, takže v komfortu a přesnosti vedení určitě vítězí Opel. pro mě je prostě Škodovka autem pro lidi bez fantazie. Mně třeba vadí, že ji má každej idiot tady v republice, přitom za stejné peníze může mít opravdu tucty lepších aut a nejde jen o tu rychlost v zatáčkách, ale i o motory. Stará octavie kroně 1,8T a 1,9 TDI je zoufalá. Ostatní pohonné jednotky jsou jak z 80 týcj let (žádné DOHC a 4 ventily, vyvažovcí hřídele apod). ještě že má 1,6 SR aspon proměnnou délku sacího potrubí s rezonátorem, tan to trochu zachranuje.... Neříkám, že je to špatné auto, to vůbec, sám jezdím mnohem horším, ale nekoupil bych si jí a ani třeba Golfa MK4.
petr, 13.12.2006 15:02
pravda je taková,že škodovka dělá z lidí blbce!!!kdyby se ty jejich výtvory jmenovali např. Ford či Fiat tak to nekoupí nikdo a ještě to budou pomlouvat,ale škodovka může vyrobit cokoli a zblblí lidi to budou kupovat!!!
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů