Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche má zájem o luxusní značky VW

Aktuality
TZS | 30.11.2006
foto: km77.com
Německý výrobce sportovních vozů Porsche pracuje na způsobu, jak získat od automobilky Volkswagen její luxusní značky Audi, Lamborghini, Bugatti a Bentley. Oznámil to včera německý ekonomický list Handelsblatt s odvoláním na informace z finančních kruhů.


Porsche je podnikatelským partnerem VW, s nímž například vyrábí svůj model Cayenne a rovněž vyvíjí hybridní technologie pohonných jednotek.
Společnost Porsche však tuto zprávu popřela. "Žádné takové plány neexistují," prohlásil podle agentury Reuters mluvčí firmy Porsche. Ta je největším akcionářem Volkswagenu.
Na finančních trzích se již dříve objevily spekulace o plánech společnosti Porsche na předložení nabídky na úplné převzetí největší evropské automobilky Volkswagen, jejíž součástí je i česká Škoda Auto.
Firma Porsche přitom opakovaně vyloučila, že by její podíl ve Volkswagenu mohl překročit 30procentní hranici.
Společnost Porsche tento měsíc nicméně oznámila, že její podíl v koncernu Volkswagen stoupl na 27,4 procenta a že počítá s jeho dalším zvýšením na 29,9 procenta. Pokud by výrobce sportovních vozů získal 30 procent akcií VW, musel by nabídnout ostatním akcionářům, že odkoupí jejich podíly.
Automobilka Porsche začala svůj podíl ve Volkswagenu budovat zhruba před rokem, kdy koupila 18,5 procenta akcií.
Podíl ve Volkswagenu má podle společnosti Porsche zajistit stabilní vztahy mezi oběma firmami.

TIP: České kořeny Porsche

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů