Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C5

Recenze uživatelů
Martin () - Nová Paka | 04.04.2007
foto: TipCars.com
Citroën C5 je jedním z francouzských zástupců segmentu střední třídy. Náš čtenář jej vlastní čtyři roky v provedení kombi, s motorem 2,0 HDi. Jaké jsou jeho zkušenosti z užívání vozu?
Značka:Citroën
Model:C5
Typ: 
Karoserie:kombi
Obsah motoru:2,0 HDI
Palivo:nafta
Rok výroby:2002
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:17 420
Najeto km nyní:194 284
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:4 roky
Průměrná spotřeba:6,5 l
Předchozí vozidlo: 
Dobrý den všem, jsem majitelem vozu Citroën C5 kombi 2,0 HDi, najeto mám necelých 200 000km a musím říct, že nemám problém se značkou Citroën. Jezdím hodně do zahraničí a vozidlo pravidelně přetěžuji.

Vlastníte vůz značky Citroën? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Jediný problém, který jsem měl, byl při 130 000 km, a to že vozidlo ztratilo výkon. Odešel snímač průtoku vzduchu v sání motoru. A to bylo zpíše mojí chybou. nevyměnil jsem včas filtr vzduchu v sání motoru. A i tuto závadu mi v servisu Citroën v Jičíně odstranili dosti rychle. Jednání bylo na profesionální úrovni a maximálně výstižné.
Nyní přemýšlím o novém voze a jsem si jist, že to bude opět citroën s motorem HDi. Zatím čekám, až se objeví Citroën C-Crosser. Do hor je to dle mého názoru ideální vozidlo s pohonem 4x4. v posledních letech udělal Citroën ohromný pokrok v designu vozidel a co se týče kvality, podívejte se na dodavatele jednotlivých komponentů do vozidel. Ať je to Citroën, Peugeot, Ford, Suzuki, Škoda nebo jakákoli jiná značka, tak dodavatel elektroniky je buď Bosch, Siemens, Valeo, atd. Takže jakápak spolehlivost jednotlivých značek. Vše od stejných výrobců ze stejných výrobních linek a od stejných inženýrů. Ty vozy dnes již disponují stejnou kvalitou. Jsou nabity elektronikou a samozřejmě je to pouze technika, která se může porouchat. Navíc všichni při koupi vyžadujeme co nejvíce elektroniky a vymožeností. Tak se pak nedivme, že čím více toho v autě je, tím je větší pravděpodobnost poruchy.
Vše je hodně o přístupu majitelů k vozu, jak s ním zacházejí, jak se o něj starají a samozřejmě jaké vozidlo (jako ojeté) koupí. V bazarech je plno vozidel, které jsou dovezeny a 'slepeny' z několika jiných vozů. Proto pak ta poruchovost. Ale kvalita a zpracování jednotlivých prvků ve vozidle je totožná. Pokud však někdo auto nešetří a za studena ho hnedle trápí, tak ať se potom nediví, že praskají poloosy atd.
KladyZápory
prostor koroze výfukového potrubí
pohodlí dynamika motoru
design  
cena vozu  
bezpečnost  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
2
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
3
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.5
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
fera, 04.04.2007 16:13
Podle mě, čím víc je v autě elektroniky, tím větší pravdepodobnost, že se pokazí...dle Murphyho zákonů, můželi se něco pokazit, pokazí se to!:)) jedině snad s dodavateli z Japonska takové problémy nejsou...narážím teď například na Subaru, kde jsem žádné problémy nezaznamenal...
gumák, 05.04.2007 10:56
Hustá recenze! Pán je zrejmě odborník, popis vozu byl velice podrobný a fundovaný. Akorát u servisu Citroen mi chybělo tel. číslo na prodejnu a aktuální nabídka vozů!
nešťastník, 25.04.2007 11:58
C5 mám bohužel... po uplynutí záruky se navlnily kotouče palubní počítač čas od času zahlásí cosi ? přestává svítit jeden segment displeje a rozpadlo se madlo dveří spolujezdce. Jinak motor 2.0 HDi a ku podivu i podvozek musím zaklepat drží.
mirin, 07.08.2023 16:59
Dobrý den Ahoj všem
chci se zeptat a nebo jestli mi někdo rovnou doporučí nějaký odkaz na 2 din radia do C5 roku 2006 nebo zda tam je možno něco takového vůbec dát díky
Citroenak, 10.08.2023 09:50


Kedysi som to auto mal a tiez som sa to snazil riesit (ale je to uz asi 7 rokov dozadu). Problemom je, ze na radiu je vela ovladacich prvkov na auto, o ktore potom prides. Na aliexpresse sa ale dali najst nejake radia. Vtedy som ale do toho radia nechcel davat tolko penazi, tak som to neriesil. Ak si programator a rad sa hras, nie je o com :)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů