Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Roomster 1.2 TSI a zkušenosti majitele po 37 000 km

Recenze uživatelů
Eda66 (27) - Česká republika | 15.05.2013
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Škoda Roomster | foto: Eda66
Popíši vám mé zkušenosti se Škodou Roomster Scout 1.2 TSI, 63 kW, v roce 2010 koupeno jako nové. Výbava Scout doplněna o loketní opěrku, ovládání rádia na volantu a vyhřívané sedačky.
Značka:Škoda
Model:Roomster
Typ:Scout 1.2 TSI
Karoserie:nerozhoduje
Objem motoru:1 200
Palivo:benzin
Rok výroby:2010
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:37 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:2,5 roku
Průměrná spotřeba:6 l
Předchozí vozidlo:Škoda Roomster


Podvozek: mohu jen chválit, opravdu se povedl. Velmi dobrá směrová stabilita. Dokonce není náchylný ani na boční vítr. Zatáčky vykružuje znamenitě. Až mi připadá sportovní. Auto moc nereaguje na zatížení - řekl bych, že skoro vůbec. Proti Octavii 1 se vůbec nehoupe. Dle mého názoru je vše způsobeno obřím rozvorem (který je větší než u Octavie 2) a minimálním zadním převisem. Ale nemůžu jen chválit. Vůz je hodně tvrdý, za což může standardní obutí: 205/45/R16 sice vypadá krásně, ale na naše cesty se nehodí. Na zimu máme 15ky, kdy jízdní vlastnosti jsou skoro stejné, ale pohodlí daleko větší. Dále bych vytkl velký hluk od kol hlavě za mokra (subjektivně horší než u Octavie 1). Osobně hodnotím jízdní vlastnosti za velmi dobré.

Brzdy: perfektní, i když vzadu jsou jen bubny.

Interiér: vepředu jako Fabie a osobně se mi hodně líbí. Pokud si sednete dozadu, sedíte v jiném voze, protože všude je místo, jak před koleny, tak nad hlavou. Co mohu vyzdvihnout je: sunset origo (zatmavění); ovládání rádia na volantu - návykové (!); loketní opěrka, kterou jsem nechtěl, ale přítelkyně si ji vydupala a nyní jsem za ni rád; vyhřívané sedačky - chci je už do každého auta; dvojitá přihrádka před spolujezdcem - zbytečnost, ale potěší; úložný prostor pod sedačkami. Co je špatně: pokud je silné slunce, palubovka se odráží do okna. Také bych vytkl, že v případě existence loketní opěrky je špatný přístup k zapínání pásu (které je moc utopené) a nesmyslně malý držák na brýle ve stropnici - nevejdou se tam žádné sluneční brýle.

Motor: je dostatečný. Pokud jedeme dva, má i výkonovou rezervu. Pokud vůz zatížíte, pak je to horší, ale dá se s ním jezdit. Turbo zabírá kolem 1 500 otáček, při hodnotě 1 800 je v plné síle. Motor nemá cenu vytáčet. Nad 4 000 otáček jede jako elektromotor.
Max. rychlost byla ve čtyřech pasažérech 180 km/hod, více jsem nezkoušel.
Spotřeba (dlouhodobá) - v zimě 6,2 l a v létě 5,8 l. Počítač nelže, pokaždé hodnotu propočítávám a vždy sedí do desetiny přesně.



Závady:
- 10 000 km: začala vrzat sedačka řidiče (vyreklamováno)

- 12 000 km: zadrhávání kliky u řidiče (vyreklamováno, ale opět sem tam zadrhne)

- 14 000 km: spadla guma mezi plastem, kde jsou ostřikovače, a kapotou (jako by se scvrkla - vyreklamováno)

- 27 000 km :rachocení rozvodů (vyreklamováno)

- 35 000 km: praskající lak na více místech (budu reklamovat), začala páchnout klima (opraveno svépomocí sprejem a novým filtrem)


Co mě zklamalo, je ošizení vozu - uvedu jen pár příkladů. Vůz byl doma 14 dní, najeto 1 000 km a když jsem přezouval pneumatiky na zimní, zjistil jsem, že výfuk má už lišku. Dále zadní bubny byly zrezlé po první zimě. Čemu jsem nevěřil je, že tam, kde je plast (podvozkové časti, podběhy a různé zaplastování), je jen lak a ne Tlumex či jak se říká té hmotě.
Bohužel jsem zjistil, že nás tak oklamávají všechny značky, nejen Škoda. Celkově však proti vozu nic nemám a opět bych si ho koupil. Je kvalitní a cena je adekvátní.



KladyZápory
Neokoukanost Prasklý lak
Spotřeba Nesmyslné šetření
Prostor  
Motor  
Podvozek  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Jaká je spolehlivost koncernového motoru 1,4 TSI?

Hodnocení
Brzdy
1
Design
2
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
2
Řízení
2
Sedadla
2
Spotřeba
1
Výhled z vozu
3
Celkové hodnocení - průměr:
1.77
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.4 z 5 (68%)
Hodnoceno: 22x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Pavlik, 16.05.2013 07:09


To máš pravdu. U již vyrobených aut to nijak neřešili. Jen upravili výrobu tak, že do palubní desky přidali dva kondenzátory, které mají zajistit energii pro odpálení airbagů při destrukci baterie. Bohužel ani tohle řešení není nic moc a údajně selhává až 30% airbagů - bohužel se nedá "legálně" dostat k žádné oficiální statistice.
Fanda, 16.05.2013 08:15


Jak testy probíhají vím dobře,pouze nevím,jak často myjí vozidla.To jsem se v žádném testu nedočetl.
SeraphimSVK, 30.06.2014 07:38
Pridám svoje skúsenosti ako majiteľ vozu Roomster 1,2 TSI Comfort kúpeného 30.9.2010.
Do necelého týždňa po kúpe vozu vadný zámok piatych dverí - reklamácia a výmena, bol totálne rozbitý a nefunkčný. Potom zvolávačka na turbo, riešené klepotanie pri jazde okolo 80kmh - upevnili káble a palivové vedenie a prevozili 200km pri tom, pri 32TK menné prvý krát rozvody, pri 35TK čistená klíma na 2x a stále nie je úplne OK, bolo z nej cítiť po oleji, ale nikto to v servise nejako extra neriešil a nerieši, hoci v klíme pri jazde niečo poriadne buchlo a chvíľu nešla zapnúť a blbol displej na Climatronic. Pri zhruba 40TK prehorený kábel k zapaľovaniu, auto šlo iba na 3 valce, nepojazdné, nasledoval odťah do servisu. Teraz riešim opäť rozvody, mám aktuálne 45TK, takže od výmeny najazdených približne 13000km. V servise ma zatiaľ odpísali, vraj je to ešte 2mm do tolerancie. Vraj sa pýtali v Boleslavi, čo s tým a vraj zatiaľ sa to meniť nebude. Napísal som e-mail priamo importérovi a aj do MB, servis dostal pokutu, lebo vraj nič ohľadne tejto druhej reklamácie rozvodov nehlásili, takže mi klamali v servise do očí. Tiež vŕzga sedadlo vodiča, budem reklamovať, ešte mám záruku do konca septembra 2014.
Na môj mail na skoda-auto.sk aj .cz nikto nereagoval, hoci viem, že servis ešte v ten deň ako som dostal pokutu poriadne zvozili a dostali aj tú pokutu. Je to už viac než týždeň. Z jednania Škody vidno, že zákazník je pre nich dobrý iba vtedy, keď u nich nechá 15000€ za nové auto v najvyššej výbave, potom je to klamanie o106. Auto je nekvalitné a ak by sa dalo, okamžite by som odstúpil od zmluvy.Zároveň je auto v podstate nepredajné. Auto od Škody nikdy, ale fakt nikdy viac! To mi už bezporuchovejšie jazdil môj staručký Nissan Micra z treťej ruky a po niekoľkých búračkách, na tom sa menil akurát olej a to auto malo už 15 rokov.
David V, 30.06.2014 08:36
Protože se to tady už objevilo podruhé, tak páchnoucí klima není vlastností zařízení, ale způsobem užívání. Pokud se výparník klimy nevysouší (před dojezdem odpojit kompresor klimy a nechat postupně výparník vysušit), zůstane ledový, kondenzuje na něm okolní vlhkost a rostou tam plísně, což má za následek, že se časem dostaví zatuchlý zápach.
Docela by mě zajímalo, jak v servisech tu klimu skutečně čistí, protože těmi hadičkami, co se strkají do výdechů se ničeho moc nedosáhne, neboť vzduch proudí od výparníku, a tedy všechno vyletí zase ven. Myslím, že účinnější je vyjmout pylový filtr a nechat dezinfekční přípravek nechat nasát přímo ventilátorem, který ji protlačí přes výparník. Já to dělám svépomocí a dezinfekci stříkám do sání vnitřní cirkulace, kterou mám umístěnou za kastlíkem.
osmnactka18, 27.04.2016 18:49
Neříkám, že to je špatný vůz, každopádně mě nijak zvlášť nenadchnul. Zkoušel jsem ho, když jsem sám sháněl něco většího, ale nakonec jsem koupil VW Caddy Maxi. Tehdy jsem neměl s VW ještě žádné zkušenosti, a tak jsem si jej na den půjčil, abych si ho projel. Využil jsem služeb firmy /smazáno admin/, s jejichž servisem bych nemohl být spokojenější. Doporučuji! :)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů