Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda představila nový scout

Aktuality
Karel Směšný | 11.02.2014
dalších 7 fotek
foto: škoda-auto
Škoda dnes uvolnila první obrázky nového scoutu. Naživo jej uvidíme zanedlouho na ženevském autosalonu. Už teď ale víme, že má podvozek zvýšen o 33 mm. Další podrobnosti v článku.

Automobilka slibuje, že nový scout nadchne offroadovým vzhledem, inovativním řešením pohonu všech kol a skvělými jízdními vlastnostmi. Model vychází z octavie Combi. Vpředu a vzadu má vůz černým plastem chráněné nárazníky se stříbrnými prvky ve stylu terénních vozů. V přídi je otvor přivádějící vzduch do motorového prostoru a ostře řezané mlhové světlomety. Prahy a lemy blatníků chrání černé plastové kryty, podobně jsou černými ochrannými lištami chráněny také boky dveří. Světlá výška je oproti běžnému modelu octavia zvětšena o 33 milimetrů. Součástí sériové výbavy jsou sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin. V interiéru je kůží potažený multifunkční tříramenný volant a další prvky v designu scout.

TIP: Škoda rozjíždí výrobu nové Octavie Scout

Řešení pohonu všech kol využívá mezinápravové spojky Haldex páté generace. Maximální přípustná hmotnost přívěsu vzrostla o 25 procent na dvě tuny. Podstatně byly také zlepšeny rozjezdové vlastnosti a stoupavost vozidla. Díky zvětšení nájezdových úhlů zvládá ŠKODA Octavia Scout náročnější terén. V nabídce jsou dva vznětové motory a jeden motor zážehový. Tyto agregáty jsou v porovnání s předchozí generací v průměru o 20 procent úspornější.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů