Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Golf Sportsvan již v předprodeji

Aktuality
Karel Směšný | 03.04.2014
Nástupce Golfu Plus začíná s cenou na 433.900 Kč.

Nový Golf Sportsvan má navázat na předchozí generaci modelu Golf Plus. Vůz stojí na modulární podvozkové platformě MQB, na délku měří 4 338 mm a rozvor náprav činí 2 685 mm (o 107 mm více než předchozí Golf Plus).

Výrobce s tímto modelem cílí zejména na mladé rodiny, kterým nabízí zavazadlový prostor o objemu 498 litrů. Praktická jsou posuvná zadní sedadla v rozmezí 180 mm. Jejich posunutím úplně vpřed se zavazadlový prostor zvětší na 585 litrů. Po sklopení sedadel lze naložit až 1 520 litrů nákladu.

Model Golf Sprotsvan má být rozšířením modelové řady, jeho hlavním posláním je nabídnout větší vnitřní prostor než standardní golf. Těm, kteří potřebují třetí řadu sedadel nebo převážet více nákladu, je i nadále určen touran.

Použitá technika se neliší od klasického golfu sedmé generace. Jedná se o šest pohonných jednotek pokrývajících výkonové spektrum od 63 do 110 kW, které lze s výjimkou základního motoru 1.2 TSI 63 kW kombinovat buď s manuálně řazenou převodovkou, nebo s dvouspojkovou převodovkou DSG. Nebude chybět ani úsporná verze dieselu 1.6 TDI s výkonem 81 kW, u níž výrobce uvádí kombinovanou spotřebu 3,7 litru nafty na 100 kilometrů. Všechny motory plní emisní normu Euro 6.

Automobilka si za základní Golf Sportsvan Comfortline účtuje 433.900 Kč včetně DPH. Sériová výbava zahrnuje mimo jiné sedm airbagů, multikolizní brzdu, systém Start/Stop, elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS, automatickou klimatizaci Climatronic, rádio Composition Colour s 5“ barevným dotykovým displejem a přehrávačem CD/MP3, palubní počítač Medium, tempomat, 15“ kola Lyon z lehké slitiny, výškově nastavitelná komfortní sedadla vpředu, kůží obšitý volant, kůží obšitou hlavici řadicí páky a kůží obšité madlo ruční brzdy, dále loketní opěrku a černé podélné střešní nosiče.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů