Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Volkswagen Passat zná české ceny, startuje na 638.900 Kč

Aktuality
Karel Směšný | 21.08.2014
dalších 8 fotek
Ve Wolfsburgu už přijímají objednávky, první vozy se k zákazníkům dostanou ještě letos.

Nová generace passatu je oproti té předchozí až o 85 kg lehčí (v závislosti na specifikaci). Volkswagen ji postavil na základech modulární platformy MQB pro vozy s motorem uloženým vpředu napříč. Nejvíce „zhubly“ agregáty, dietu ale drží také komponenty podvozku a samotná karoserie. Základní rozměry Passatu B8 jsou následující – délka 4 767 mm. Výška 1 456 mm, rozvor náprav 2,79 metru. Do zavazadlového prostoru lze naložit 650 až 1 470 litrů nákladu.

Novinka přijde na trh s devíti motory, jejichž výkony pokrývají rozpětí od 88 kW/120 k do 206 kW/280 k. Premiéru s ním zažije také nový dvoulitr TDI s přeplňováním dvěma turbodmychadly (plnicí tlak až 3,8 baru), který dosahuje nejvyššího výkonu 176 kW/240 k a hodnota točivého momentu vrcholí hodnotou 500 Nm. Kombinován je se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Motion.

Vstupním modelem na českém trhu je verze Limuzína s motorem 1.4 TSI 92 kW (125 k) s šestistupňovou mechanickou převodovkou, který stojí ve verzi Comfortline 638.900 Kč. Passat Variant je o 25.000 Kč dražší. Výbava Comfortline zahrnuje mimo jiné třízónovou klimatizaci Climatronic, rádio Composition Media, asistenční systém Front Assist s funkcí nouzového brzdění City, kompletní systém airbagů včetně bočních airbagů vzadu, tempomat včetně omezovače rychlosti, systém sledování tlaku vzduchu v pneumatikách, parkovací senzory Parkpilot, multifunkční tříramenný volant obšitý kůží, systém Start/Stop, čalounění sedadel „Weave“ a dekoraci interiéru „Silver Diamond“.

Nový Passat dostane 2. generaci multimediálních systémů, prostorový kamerový systém Area View nebo parkovací asistent Park Assist třetí generace, jenž umožňuje poloautomatické zaparkování vozu na jakékoli parkovací místo umístěné souběžně s vozovkou nebo napříč k vozovce. Osmý passat v řadě bude mít jako první model značky Volkswagen head-up displej.

K vyšší bezpečnosti má přispět systém Front Assist, který upozorňuje řidiče na hrozící kolizi a dokáže vůz automaticky zastavit. Jeho součástí je funkce nouzového brzdění City, jež rozpoznává jako překážku i chodce.

Veřejnosti se novinka odhalí na pařížské motorshow na podzim tohoto roku, první zákaznické vozy budou dodány do konce tohoto roku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Ne321, 28.08.2014 07:43


Jenze Mondeo aktualni generace je taky zombie co uz mela byt nekolik let po smrti a ted uz konecne opravdu dodychava. Neni mozne srovnavat model tesne pred nahrazenim a zbrusu novy model prave dorazivsi na trh.

PetrT, 28.08.2014 12:56


Mondeo byla taky vždy levnější alternativa Passatu.
Pavlik, 28.08.2014 22:14


A podle mého názoru ve všech směrech lepší alternativa....
robinx, 29.08.2014 06:48


To sem nepatří. Já reaguju pouze na Kolossovo: "......který ale určitě odvede lepší práci, než byla 1.6 81 kW v Mondeu." Tedy, že musí srovnávat základ Passatu s aktuálním základem Mondea.

Jinak ale....současné Mondeo mělo být několik let po smrti? Tohle Mondeo má právě 7 let. Octavia II. generace čekala na vystřídání celých 8 roků a mnozí na ni až doposled pěli ódy.......
PetrT, 29.08.2014 10:22


No tak třeba interiér současné generace a právě odcházejícího passatu se nedá srovnávat, tam mondeo dostává tvrdou lekci. A taky jsem ještě neviděl zrezlého passata posledních dvou generací, mondeo poměrně často. Že se šetřilo je na něm prostě vidět, naštěstí hlavně na maličkostech. Jinak je to dobré auto.

vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů