Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki v Paříži představí novou Vitaru

Aktuality
Karel Směšný | 03.09.2014
Kompaktní SUV dostane nové technologie a motory s nižší spotřebou paliva.

O Suzuki Vitara nebylo v poslední době moc slyšet, alespoň od roku 2012, kdy toto SUV, které zvládne i jízdu v terénu, prodělalo decentní facelift. Nyní se automobilka rozhodla ukázat první snímek chystané nové generace.

Design novinky vychází ze studie iV-4 představené na loňském autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem a v portfoliu značky rozšíří nabídku kompaktních SUV. Při pohledu z boku lze vidět odlišně lakované sloupky a střechu vozu, přední části dominují světlomety s technologií LED diod.

Vůz s pěti dveřmi bude vyšším stupněm nad modelem SX4 S-Cross. Pod kapotu se chystají nové, úspornější motory s nižšími emisemi. Dočkají se jak vyznavači benzínů, tak příznivci nafty, z kolika pohonných jednotek si bude možné vybírat, prozatím ale není jisté. Stejně tak se Suzuki nepochlubilo podobou větší verze Grand Vitara.

TIP: Suzuki zahájilo prodej nové Vitary

Novinkou je systém pohonu všech kol 4x4 ALLGRIP, známý už z modelu S-Cross. Ten má zajistit optimální jízdní vlastnosti na jakémkoliv povrchu. Tím ale informace o nové Vitaře končí.

Podrobnosti si výrobce schovává na říjnovou pařížskou motorshow. Nová generace by se měla dostat do výroby na jaře příštího roku. Společně s novou vitarou se představí také modely celerio, swift, swift sport a s-cross.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů