Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda CR-V 2015: na českém trhu od 579.900 Kč

Aktuality
Karel Směšný | 30.01.2015
Decentně modernizované SUV dorazí na český trh letos na jaře. V základní výbavě je mimo jiné šestice airbagů, palubní počítač nebo 17palcová kola.

Omlazená verze CR-V se oproti té současné liší jiným designem předních světlometů, kdy jejich diody plynule přechází do přepracované masky chladiče. Honda nyní použila jiné mlhovky, odstín plastů chránících karoserii je nyní tmavší a zadní světla jsou vyvedena v 3D efektu. Všechny tyto úpravy dělají vůz na pohled širší a nižší.

Co se týká použité techniky, i zde se odehrály drobné změny. Úlohu základní motorizace co do výkonu si na sebe bere dieselová šestnáctistovka i-DTEC s výkonem 88 kW. Pro příznivce benzínových motorů je připraven dvoulitrový i-VTEC se 114 kW výkonu, který je zároveň základní motorizací, v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou startuje cena tohoto provedení na 579.900 Kč. Obě verze se nabízejí pouze v provedení s poháněnou přední nápravou.

Namísto turbodieselu o objemu 2,2 litru přichází menší jednotka 1.6 i-DTEC s dvojitým přeplňováním, vyladěná na 118 kW výkonu, točivý moment vrcholí hodnotou 350 Nm. S motorem může spolupracovat manuální šestistupňová převodovka nebo devítistupňový automat nové konstrukce. Síla od motoru také putuje na všechna čtyři kola.

V interiéru výrobce podle svých slov použil kvalitnější materiály, novinkou je posuvná bederní opěrka mezi předními sedadly, ve standardní výbavě je nyní multimediální systém Connect s displejem o úhlopříčce 7“. Funkce Mirror Link potom umožňuje zobrazovat obsah chytrého telefonu přímo na palubním displeji.

Hodnocení článku
3.3 z 5 (66%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
pase, 30.01.2015 14:40
Tak ta bederní opěrka bude skutečně hit. Jen nevím, jak si nacpu bedra mezi opěradla.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů