Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Modernizovaný Hyundai i30 přichází na český trh

Aktuality
Karel Směšný | 06.03.2015
Hyundai začal od začátku března nabízet v České republice faceliftovaný model i30, včetně vrcholné verze Turbo s motorem 1.6 T-GDI o výkonu 137 kW. Nabídka tří a pětidveřového hatchbacku a pětidveřového kombi startuje na 299.990 korunách.

Novinka má výraznější šestiúhelníkovou masku chladiče, nová kola z lehkých slitin o průměru 16“ a 17“ a také tři nové barvy karosérie v odstínech Polar (bílá), Orange Caramel a Jet (černá). Hyundai i30 se vyrábí v Nošovicích v České republice.

Modernizace se dotkla také techniky, nově přichází například sedmistupňová dvouspojková převodovka (7DCT), systém ISG (Integrated Stop & Go), systém řízení alternátoru AMS (Alternator Management System) nebo pneumatiky s nižším valivým odporem.

Paleta motorů zahrnuje tři diesely a čtyři benzínové jednotky s výkony od 66 do 137 kW. Turbodieselová verze se zdvihovým objemem 1,4 litru dává výkon 66 kW, o dvě deci větší agregát bude k mání ve dvou výkonových variantách – 81 a 100 kW. Zákazníci, kteří dávají přednost benzínu, si mohou vybírat z výkonů od 73 do 99 kW u motorů o zdvihovém objemu 1,4 a 1,6 litru. Nabídku nově obohacuje jednotka T-GDI s výkonem 137 kW.

Hyundai i30 je dostupný ve třech úrovních výbavy – Entry, Trikolor a Weekend, základní verze zahrnuje mimo jiné ABS, EBD, brzdový asistent BA, stabilizační systém VSM včetně protiprokluzového systému TCS, šest airbagů nebo třeba asistent pro rozjíždění do kopce (HAC), výškově a podélně nastavitelný volant, elektrické ovládání předních oken a centrální zamykání.

Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů