Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki zahájilo prodej nové Vitary

Aktuality
Karel Směšný | 15.04.2015
Kompaktní SUV dostalo nové technologie a motory s nižší spotřebou paliva.

Design nové vitary vychází ze studie iV-4. Při pohledu z boku lze vidět odlišně lakované sloupky a střechu vozu, přední části dominují světlomety s technologií LED diod. Vůz s pěti dveřmi bude vyšším stupněm nad modelem SX4 S-Cross. Pod kapotu se dostaly nové motory, konkrétně jde o dvě šestnáctistovky, jedna spaluje naftu a druhá benzín. Obě dávají maximální výkon 88 kW, točivý moment dosahuje 156 Nm u zážehové motorizace, respektive 320 Nm u dieselu.

K dispozici jsou manuální pěti a šestistupňové převodovky, pro benzínový motor se jako alternativa nabízí nová šestistupňová automatická převodovka s hydrodynamickým měničem.

Přední kola jsou zavěšena na vzpěrách McPherson, vzadu používá vitara vlečená ramena s torzní příčkou. Světlá výška činí 185 mm, s pneumatikami o rozměru až 215/55 R17 lze díky přechodovému úhlu 17,7 ° a nájezdovým úhlům 18,2 ° vpředu a 28,2 ° vzadu vyrazit i na nezpevněné cesty.

Novinkou je systém pohonu všech kol 4x4 ALLGRIP, známý už z modelu S-Cross. Ten má zajistit optimální jízdní vlastnosti na jakémkoliv povrchu. Dále také radarový brzdový asistent RBS (Radar Brake Support), který sleduje dění před vozidlem a upozorňuje na riziko kolize, pomáhá při brzdění, případně snižuje následky střetu. K bezpečné jízdě má přispět i adaptivní tempomat.

Základní provedení s motorizací 1.6 VVT startuje na ceně 386.700 Kč, za diesel ve vrcholné výbavě Elegance Panorama si potom Suzuki účtuje 603.950 korun.

Hodnocení článku
4.8 z 5 (96%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů