Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Mondeo Vignale: vrcholná verze od 929.990 Kč

Aktuality
Karel Směšný | 22.04.2015
další 4 fotky
Nejvyšší verze Vignale má vynikat kvalitou zpracování a speciálními službami od automobilky.

Každý model Vignale se dokončuje ručně ve výrobním závodě Fordu ve španělské Valencii. Mondeo Vignale je dostupné se čtyřdveřovou karoserií a jako kombi. Navenek se od „obyčejného“ mondea odlišuje jinou maskou chladiče v matně stříbrném metalickém laku, chromovanými lištami, osmnáctipalcovými koly z lehkých slitin a speciálními odstíny karoserie – na výběr je hnědá Nocciola, černá Panther, šedá Magnetic a čtyřvrstvý bílý lak Platinum.

Výrobce se ale zaměřil především na změny v interiéru za účelem zvýšení komfortu cestování. Mondeo Vignale využívá technologii aktivního potlačování hluku Active Noise Cancellation, která prostřednictvím mikrofonů uvnitř vozu měří hluk motoru pronikajícího do kabiny a prostřednictvím audiosoustavy vozu vysílá zvukové vlny o určitých frekvencích, které mají hluk pohonné jednotky snížit. Nechybí také zesílená zvuková izolace, kožené čalounění sedadel a palubní desky s prošíváním tuxedo nebo masážní sedadla pro cestující vpředu.

Ve výbavě vozu je také systém Pre-Collision Assist s detekcí chodců, který dokáže snížit následky čelního střetu s jinými vozy nebo s chodci, případně pomůže řidiči zcela zabránit některým nehodám.

Nabídka pohonných jednotek zahrnuje naftový dvoulitr s výkonem 132 kW, nový dvakrát přeplňovaný diesel 2.0 l TDCi Bi-Turbo s výkonem 154 kW a zážehový dvoulitr EcoBoost o výkonu 176 kW. K dispozici je inteligentní pohon všech kol iAWD.

O každého zákazníka, který si některý z vrcholných modelů programu Vignale koupí, se bude starat manažer a bude mít k dispozici bezplatnou asistenční linku Vignale OneCall. Lze například využít dopravy vozu do servisu a zpět zdarma.

Ford Mondeo Vignale je od května možné objednat po celé Evropě v prodejnách Ford Store. Jeho ceny začínají v ČR na částce 929.990 Kč.

Hodnocení článku
1.0 z 5 (20%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů