Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen: nejrychlejší Golf bude mít přes 400 koní

Aktuality
Karel Směšný | 30.04.2015
Automobilka oficiálně potvrdila, že ke konci letošního roku dorazí nová nejvýkonnější verze golfu, vycházející ze studie Golf R 400.

Volkswagen Golf R 400 byl představen loni v Číně. Vůz měl pod kapotou motor 2.0 TSI. V porovnání se standardním Golfem R o výkonu 221 kW/300 k má Golf R 400 pod kapotou o 100 k více. Maximální točivý moment vrcholí hodnotou 450 N.m (mezi 2400 a 6000 min-1). O přenos výkonu na silnici se stará pohon všech kol 4Motion, jež spolupracuje s automatizovanou šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, kterou lze alternativně ovládat manuálně pákou voliče nebo tlačítky na volantu. Při nízkém zatížení je hnací síla přenášena především na přední nápravu, zadní náprava se připojuje podle potřeby. Nechybí systém XDS+ na přední a zadní nápravě, který při rychlejším průjezdu zatáčkou přibrzďuje vnitřní kola, elektronický stabilizační systém ESC, který lze zcela vypnout.

Tohle je VW Golf GTI Clubsport. Má 290 koní! Co na to konkurence?

Sériová verze, která by se měla představit v září na autosalonu ve Frankfurtu, bude mít pod kapotou 420 koní. Dvacet koňských sil navíc se podařilo získat i díky výrazným úpravám dvoulitru, mezi něž patří například zesílené písty, kované ojnice, jiná kliková skříň a přepracované přeplňování. Jinak se dá očekávat, že od konceptu R400 se bude lišit jen minimálně, pokud vůbec. Do prodeje by se potom Golf R 420 měl dostat zkraje roku 2016.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů