Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën Berlingo 2015: na českém trhu od 374.400 Kč

Aktuality
Karel Směšný | 18.05.2015
Berlingo s lehkým faceliftem a novými motory, schopnými plnit emisní normu Euro 6, přichází do Česka. Nechybí ani elektrická verze.

Změny exteriéru jsou pouze kosmetického rázu, a to jak u osobního provedení Multispace, tak v případě užitkové varianty. Přepracována byla přední část, pro každou ze čtyř výbavových linií je určen jiný nárazník. V nabídce bude výbava Live, Feel, Shine a vrcholné provedení XTR.

Berlingo Multispace zákazníky láká na prostorný a variabilní interiér, v základní konfiguraci je k dispozici zavazadlový prostor o objemu 675 litrů, ve dvoumístném uspořádání po vyjmutí druhé řady sedadel potom nabídne rovné tři metry krychlové. Citroën umožňuje zvolit si mezi jedněmi i dvěma posuvnými dveřmi, do zavazadlového prostoru lze potom přistupovat skrze víko s otvíracím oknem či asymetrické zadní dvoukřídlé dveře. Bezpečnostní výbava zahrnuje mimo jiné systém automatického brzdění, přední parkovací senzory či zpětnou parkovací kameru. Multimediální systém využívá sedmipalcový dotykový displej a disponuje funkcí Mirror Screen, díky níž může řidič ovládat smartphone pomocí dotykové obrazovky.

Pod kapotou zůstává benzínová šestnáctistovka VTi, dále bude k dispozici nový diesel z řady BlueHDi s výkony 75, 100 a 120 koní, který plní emisní normu Euro 6. Benzínové verze si musí vystačit s pouze manuální pětistupňovou převodovkou, stokoňový diesel může mít na přání poloautomat ETG, nejvýkonnější verze potom dostala manuál se šesti rychlostními stupni. V nabídce bude i čistě elektrické provedení, u něhož výrobce deklaruje dojezd až 170 km.

Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů