Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda odhalila Superb v praktičtější verzi Combi

Aktuality
Karel Směšný | 26.05.2015
Po několika měsících od představení třetí generace superbu domácí automobilka Škoda Auto představila také praktičtější provedení Combi. To láká především na velký zavazadlový prostor o objemu 660 litrů.

Základ Superbu Combi je shodný s karosářským provedením liftback. Automobil využívá podvozkovou platformu MQB, došlo ovšem k prodloužení rozvoru náprav o 80 mm na 2.841 mm, rozchod kol vzrostl na 1.584 mm vpředu a vzadu na 1.572 mm. Řidič a přední spolujezdec mají nově k dispozici o 39 mm více místa do šířky ve výši loktů než dosud.

Jedním z hlavních lákadel na zákazníky je také objem zavazadlového prostoru: 660 litrů představuje oproti předchozí generaci nárůst o 27 litrů. Se sklopenými zadními sedadly má zavazadlový prostor objem 1950 litrů a jedná se o největší hodnotu ve své třídě.

Pod kapotou lze očekávat motory shodné s liftbackem, vybírat lze výhradně z přeplňovaných jednotek s přímým vstřikem paliva na bázi konstrukce MQB. Zákazníci mají na výběr mezi pěti benzinovými motory TSI a třemi naftovými motorizacemi se vstřikováním common-rail. Všechny agregáty splňují emisní normu EU 6 a jsou sériově vybaveny systémem Start-Stop a rekuperací brzdné energie. Benzinové motory pokrývají výkonové spektrum od 92 kW (125 k) do 206 kW (280 k). Spektrum naftových agregátů sahá od 88 kW (120 k) do 140 kW (190 k). S výjimkou základní benzinové motorizace jsou pro všechny agregáty k dispozici dvouspojkové převodovky DSG.

Ve standardní výbavě je například systém elektronické kontroly stability ESC včetně multikolizní brzdy, pro země Evropské unie pak také systém Front Assist s funkcí nouzové brzdy City, elektronická kontrola tlaku vzduchu v pneumatikách a sedm airbagů. Nechybí elektronická uzávěrka diferenciálu XDS+, na přání se dodává adaptivní tempomat Adaptive Cruise Control (ACC), funkce Crew Protect Assist potom „připraví“ vůz a jeho posádku na hrozící nehodu. S udržením vozu v jízdním pruhu pomáhá systém Lane Assist. Systém Traffic Jam Assist má zvýšit bezpečnost při jízdě v koloně a dopravních zácpách. Novinkou je také systém Blind Spot Detect a třízónová automatická klimatizace.

V září si nová ŠKODA Superb Combi odbude svou výstavní premiéru na 66. mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem (IAA). V tomtéž měsíci by se nový model měl dostat na první trhy.

Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
stréc od piva, 26.05.2015 23:13
kolik bude deštníků ? v základní výbavě
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů