Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda oplastovala Rapid Spaceback, do skauta mu chybí čtyřkolka

Aktuality
Karel Směšný | 09.07.2015
dalších 9 fotek
Domácí automobilka se rozhodla do rodiny svých „skautů“ přivítat nového člena. Rapid Spaceback dostal paket ScoutLine, který už tradičně zahrnuje ochranné plasty, pohon všech kol ale chybí. Model Rapid tak bude brzy v nabídce ve čtyřech provedeních.

Pro aplikaci skautského paketu si Škoda vybrala asi tu nejhezčí verzi Rapidu, Spaceback ScoutLine získal design dobrodruha, který se neztratí i mimo cesty. Důvod pro tento krok je jasný – výrobce chce zatraktivnit svůj výrobní program a právě oplastované vozy evokující terénní vzhled jsou dnes v kurzu, bez ohledu na to, že v opravdovém terénu nesvedou nic a jejich domovem zůstávají běžné silnice.

Škoda Rapid Spaceback Scoutline, předlouhý název, který rapidu přidává zvýrazněné přední a zadní nárazníky, místo odstínu laku karoserie je na nich použita černá matná, a uprostřed jsou zvýrazněné reflexní stříbrnou. Stejný odstín mají také vnější zpětná zrcátka. Tmavé plasty chrání také prahy a lemy blatníků, a s paketem se pojí také šestnáctipalcová kola z lehkých slitin v designu ‚Rock’, nebo sedmnáctipalcová kola v designu ‚Camelot‘. Jestliže Octavia Scout má pohon všech kol, tak u rapidu byste jej hledali marně – zůstává pouze předokolkou.

Škoda Rapid Spaceback ScoutLine je – s výjimkou motorizace GreenLine – v nabídce se všemi agregáty, nabízenými pro výchozí model: se třemi zážehovými motory (66 kW/90 k, 81 kW/110 k a 92 kW/125 k) a se dvěma vznětovými motory (66 kW/90 k a 85 kW/116 k). Všechny agregáty splňují emisní normu Euro 6 a jsou sériově vybaveny systémem start-stop a rekuperací brzdné energie. Škoda Rapid Spaceback ScoutLine bude uveden na vybraných trzích v průběhu roku 2015, ceny prozatím nejsou známé.

Další verze Rapidu

Model stojící mezi Fabií a Octavií se od začátku nabízí jako sedan Rapid. Postupně přibyla karosářská verze hatchback, která se prodává jako Rapid Spaceback. Na délku je oproti Rapidu zhruba o 18 centimetrů kratší, design přední části se až po sloupek B shoduje. Spaceback nabízí zavazadlový prostor s objemem 415 litrů, resp. 1 380 litrů po sklopení zadních opěradel, tyto hodnoty se řadí k největším ve svém segmentu.

Třetím aktuálně nabízeným provedením je Rapid Monte Carlo. To dostalo černý rámeček masky chladiče, otvor pro vstup chladícího vzduchu krytý černými voštinami a ve stejné barvě jsou vyvedeny i xenonové světlomety a mlhové světlomety. Prahy jsou osazeny černými nástavci. Vnější zrcátka jsou elektricky nastavitelná a vyhřívaná, usazená opět v černých krytech. Okno pátých dveří a zadní boční okna jsou vybavena skly s vyšším stupněm tónování (SunSet).

Rapid Spaceback Monte Carlo je sériově vybaven černými šestnáctipalcovými koly z lehkých slitin ‚Italia’, na přání se dodávají i 17palcová kola z lehkých slitin ‚Savio’.

V interiéru je tříramenný kožený volant obšitý červenou nití, stejně jako manžeta řadicí páky. Kůží je potažená také hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy. Výplně dveří a palubní deska jsou černé, palubní deska má navíc dekorační lištu v karbonovém designu. Ve voze jsou sportovní sedadla v černo-červeno-šedé kombinaci se šedými podélnými pruhy, pedály mají kryty z ušlechtilé oceli a pod nohama jsou červeně obšité černé textilní koberečky.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů