Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C4 Picasso - první fotografie!

Aktuality
Jiří Vaculík | 04.08.2006
Na podzimním pařížském autosalonu představí ve světové premiéře značka Citroën zcela nové MPV - C4 Picasso. Automobilka chce zákazníky lákat zcela nově pojatým pracovištěm řidiče, největším prostorem pro cestující a zavazadlovým prostorem ve své třídě, novou šestistupňovou pilotovanou manuální převodovkou a nadprůměrným komfortem.

Design C4 Picasso má všechny hlavní rysy Citroënu a pokračuje v tendenci dané nejnovějšími modely značky. Vůz bude mít bohaté prosklení, k dobrému výhledu přispěje standardní panoramatické přední sklo. Zasklená plocha může být až 6,4 m2.
Vnější rozměry (4,59 m délka, 1,83 m šířka a 1,66 m výška) slibují velký vnitřní prostor. Ten bude uspořádán do třech řad sedadel, které pojmou až sedm cestujících. Všechna tři sedadla druhé řady jsou stejně široká a vybavena úchyty pro dětskou sedačku Isofix. Stejně jako ve Xsaře Picasso i zde je podlaha rovná pro bezproblémový pohyb a pohodlné usazení cestujícího na prostředním sedadle.
Modulární koncepce C4 Picassa umožňuje, aby vnitřní uspořádání bylo rychle a jednoduše přestavěno, aniž by se sedadla musela z vozu vyjímat. V nejběžnější konfiguraci, kdy jsou sedadla ve třetí řadě složena do podlahy a sedadla druhé řady posunuta zcela vzad, činí velikost zavazadlového prostoru 576 litrů. Maximální objem pro zavazadla je 1 951 litrů při složených zadních sedadlech.
Pohodlí pro posádku zajistí kromě pneumatického odpružení zadní nápravy také například automatická čtyřzónová klimatizace s nezávislým ovládáním proudění vzduchu ve druhé řadě napravo i nalevo, video obrazovky zabudované do opěradel přední řady sedadel s IR sluchátky a DVD přehrávačem, nebo hi-fi systém s osmi reproduktory a MP3 přehrávačem.
Přicházející Citroën disponuje novou manuální šestistupňovou pilotovanou převodovkou spojenou s dvoulitrovým benzínovým motorem o výkonu 143 koní nebo vznětovými pohonnými jednotkami 1,6 HDi/110 k a 2,0 HDi/138 k, obě s filtrem pevných částic.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 05.08.2006 15:59
Nevíte, kdy se picasso poprvé představí na autosalonu ??
Kolega zo Slovenska, 05.08.2006 16:05
"Na podzimním pařížském autosalonu představí ve světové premiéře značka Citroën zcela nové MPV - C4 Picasso."
Bolo to napísané hneď na začiatku článku
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů