Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi představuje pátou generaci pickupu triton

Aktuality
Karel Směšný | 19.11.2014
Mitsubishi Motors Corporation po devíti letech ukázalo novou generaci tritonu. Uveze až tunu nákladu. Postupně jej chce automobilka nabízet ve 150 zemích světa včetně Evropy.

Nový triton byl vyvíjen jako sportovně-užitkový pick-up, který má spojovat pohodlný interiér osobního vozu s praktičností pick-upu. Triton je vlastně thajským ekvivalentem modelu v Česku známého pod označením L200.

Vůz je postaven na podvozku rámové konstrukce s rozvorem náprav 3 000 mm, délka vozu je 5 280, šířka 1 815 a výška 1 780 mm, nasazen byl nový vznětový motor a přepracované zavěšení kol. Podle výrobce došlo i ke zvýšení bezpečnosti, nový triton ale s největší pravděpodobností nebude vybaven systémem nouzového brzdění, což mu nedovolí získat 5 hvězdiček v nárazových testech.

Nová generace pick-upu triton se bude nabízet ve variantách Single Cab, Double Cab a Club Cab v kombinaci se třemi různými motory. Diesely zastupují jednotky 2,4 l MIVEC a 2,5 l turbo, pro příznivce benzínových motorů je tu dva-čtyřka převzatá od předchůdce. Pohonné jednotky bude možné sladit se šestistupňovým manuálem nebo o stupeň chudším automatem.

MMC vyrábí pick-upy od roku 1978 a doposud celosvětově prodala přes 4 miliony těchto vozů. Od třetí generace tritonu se výroba pick-upů přestěhovala do thajského závodu, přičemž nový triton zastupuje již pátou generaci.
Závod Laem Chabang vyrábí nejvíce vozů značky Mitsubishi ze všech, z jeho výrobních bran vyjelo už 3,5 mil. automobilů, z toho 2,5 mil. vozů šlo na export.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů