Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Leon Cupra má po modernizaci rovných 300 koní

Nové modely
František Mašek | 10.12.2016
foto: SEAT
Zvýšený výkon ale není vše. Kromě plejády nových asistenčních systémů dostane kombík i čtyřkolku s automatem DSG.

Mezi zmíněné asistenční systémy patří například asistent pro jízdu v dopravní koloně, asistent pro jízdu v jízdním pruhu, adaptivní tempomat nebo systém pro ochranu chodců. Součástí výbavy je také elektromechanická parkovací brzda a bezklíčkový přístupový systém s tlačítkem pro spuštění motoru. Za příplatek můžete mít i zábavní Media System Plus s 8“ displejem. K dispozici bude i tzv. "Connectivity box" na středové konzole, který zahrnuje bezdrátovou nabíječku chytrých telefonů a anténu se zesilovačem signálu GSM pro oblasti se špatným pokrytím.

Nová CUPRA s motorem 2.0 TSI nyní poskytuje nejvyšší výkon 300 k. Je tak nejvýkonnějším sériově vyráběným modelem v historii značky SEAT. Výkon vzrostl o 10 k z 290 na 300 k, ale ještě důležitější je zvýšení maximálního točivého momentu z 350 N.m na 380 N.m. Tato hodnota je k dispozici od 1800 do 5500 min-1. CUPRA v rodinné verzi ST bude vybavena pohonem všech kol v kombinaci s dvouspojkovou převodovkou DSG. Není to ale první čtyřkolková Cupra v historii. Fanoušci si jistě vzpomenou, že pohon všech kol měla už první generace v roce 2000.

Leon CUPRA je sériově vybaven adaptivní regulací podvozku DCC, progresivním řízením a elektronickou uzávěrkou diferenciálu. Řidič si může přizpůsobit dynamiku prostřednictvím voliče jízdních režimů CUPRA Drive Profile. Na výběr je pět režimů – Comfort, Sport, Eco, Individual a CUPRA.

První modely dorazí k zákazníkům během března za ceny od 762 900 Kč.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů