Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ojetá Mazda 2 – hodí se na krátké vzdálenosti?

Poradna
Blaháček Marek | 23.04.2014
Paní Lenka přemýšlí o koupi zachovalé Mazdy 2 po prarodičích. Je to dobrá volba?

DOTAZ: Zdravím redakci TipCars, ráda bych si koupila nějaký starší spolehlivý vůz spíše na kratší vzdálenosti. Moji prarodiče právě prodávají svoji Mazdu 2 s motorem 1.4 16V. Auto má najeto málo kilometrů, jezdili s ním jen výjimečně, což by podle mého názoru mohla být výhoda. Doporučíte mi koupi tohoto auta? Trápí jej nějaké vážné závady?

S pozdravem Lenka S.


ODPOVĚĎ:Hezký den, Lenko, Mazda 2 u nás není příliš rozšířená, nic to ale nevypovídá o jejích kvalitách. Na první pohled se sice nejedná o nijak zvlášť líbivý vůz, pokud Vám to nevadí, jiná úskalí jeho koupě neskýtá.

Dvojka je totiž Ford Fiesta převlečený do jiného kabátu, technicky jsou obě auta prakticky stejná. Pod kapotou Vámi poptávaného kusu pracuje benzínová čtrnáctistovka Zetec-SE, kterou v polovině devadesátých let vyvinula Yamaha. Díky hliníkovému bloku s litinovými, za tepla lisovanými vložkami je motor velmi lehký a šetří tak přední nápravu. Pozitivně také ovlivňuje jízdní vlastnosti.

Pokud má automobil málo najeto, což po starších motoristech většinou bývá, jeho koupi Vám určitě doporučím, určitě udělá dobrou službu. Jestliže mazdě dopřejete alespoň základní údržbu v podobě výměny motorového oleje a filtru po každých 15 tis. km (a samozřejmě také vzduchového filtru, zapalovacích svíček a rozvodů), bude Vám sloužit po statisíce kilometrů.

Mazdu 2 netrápí žádné vážné poruchy, pár drobnějších problémů se ale najde. Největším z nich je pravděpodobně nesprávně fungující spojka vinou tekoucího hlavního spojkového válce spojky (znamená kratší životnost lamely) nebo prasklé přední pružiny. Dále jsou to problémy s centrálním zamykáním vozu, závady zapalování a jiné palubní elektroniky nebo problematické manuální nastavování vnějších zpětných zrcátek.
Koroze se Mazdě 2 vyhýbá, tedy až na spoje a svary na výfukovém potrubí.

Dostupnost náhradních dílů je dobrá, za přední brzdové kotouče zaplatíte 2.500 Kč, destičky k nim pořídíte za 1.000 korun a zadní díl výfuku stojí 2.300 Kč.

V inzerci TipCars je nyní přes 20 ojetých Mazd 2 s benzínovým motorem. Nejlevnější lze koupit za méně než 60 tis. Kč a vozy mají v průměru najeto 110 tis. km.

Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
lunaris, 23.04.2014 17:37
Nízký nájezd, jasná historie a používání na krátké vzdálenosti... vůbec bych neváhal.
stanikk, 24.04.2014 10:07
Nechápu jak někdo nad něčím takovým může váhat. Jasný původ, servis. Navíc se jedná o konstrukčně bezproblémovou motorizaci. Sice to auto není žádný zázrak automobilové technologie či designu, ale na druhé straně je to vůz, který při dobrém zacházení bude dlouho a spolehlivě sloužit.
Koloss, 24.04.2014 10:32


No váhat může proto, že tomu nerozumí. Jasně že je to dobrá volba a není o čem přemýšlet, ale to víme my, co nás auta baví a zajímáme se o ně.

Jinak co se týče technologie, tak je na úrovni doby a své kategorie a vůbec bych ji neřešil. A design je věc čistě individuální, mně osobně se Mazda 2 líbí, tedy v rámci své kategorie. Rozhodně hezčí než třeba Multipla, ale i ta se někomu líbí.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů