Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pětidveřová ŠKODA Citigo startuje na 189 900 Kč

Aktuality
Karel Směšný | 14.02.2012
dalších 13 fotek
ŠKODA zveřejnila startovací cenu modelu Citigo v pětidveřové verzi. Ve výbavě Active s benzínovým motorem 1,0 MPI/44 kW zaplatí zájemce o vůz 189.900 Kč, což je v porovnání s třídveřovou verzí modelu Citigo o 10.000 Kč navíc.
K prvním zákazníkům v České republice se pětidveřová verze dostane na přelomu března a dubna letošního roku.
„Třídveřové Citigo svými vlastnostmi přesvědčilo odbornou i laickou veřejnost. V uplynulém roce jsme během dvou měsíců v České republice obdrželi téměř 1.400 závazných objednávek. Věříme, že s novou pětidveřovou karosérií osloví Citigo i další skupiny zákazníků, například mladé rodiny“ uzavírá Pečenka.
ŠKODA Citigo patří svými vnějšími rozměry mezi nejkompaktnější a v interiéru zároveň nejprostornější zástupce svého segmentu. Jeho vnitřní šířka 136 centimetrů je mezi vozy této velikosti nadprůměrná. Nejmenší škodovka nabízí řadu chytrých detailů, jako například držák fotografií a dokumentů, háček na zavěšení tašky integrovaný do zámku odkládací schránky před sedadlem spolujezdce, síťový program nebo četné úložné a odkládací prostory. Vůz nabízí dostatek místa pro čtyři cestující a jejich zavazadla. Zavazadlový prostor má objem 251 litrů, sklopením zadních sedadel objem vzroste na 959 litrů.
ŠKODA Citigo získala nejvyšší hodnocení v podobě pěti hvězdiček při nárazových testech Euro NCAP. Mezi bezpečnostními prvky modelu Citigo nalezneme vedle systému City Safe Drive (systém nouzového brzdění pro odvrácení kolizí při rychlostech do 30 km/h na bázi laserového paprsku), také čtyři airbagy nebo úchyty ISOFIX pro dětské sedačky. Poprvé u značky ŠKODA jsou u Citigo použity i boční airbagy s funkcí ochrany hlavy Head-Thorax.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Alda, 14.02.2012 15:24
To kdo vymyslel držák fotek do auta? Nebo proč se píše o háčku na tašku (byť integrovaném).
Opravdu někdo z vás ve svém autě něco podobného postrádá?
Jakub82, 14.02.2012 16:33
pro mě osobně je toto auto vrchol nevkusu a za docela přemrštěnou cenu.
Roman AX, 14.02.2012 17:46
Pokud si výrobce myslí, že tenhle trpaslík je pro mladou rodinu, tak se ptám pro koho je Fabie a Octavie? Navíc za cenu 200 tis. Kč je to výsměch stejně jako např. startovací byt za 1,8 mil. Kč. Někteří lidé asi netuší kolik se běžně, ne v automotive, vydělává. Naštěstí si každý může vybrat , nabídka aut je velká.
MartinMX5, 14.02.2012 19:44
Takovéto moderní prvky (držák na doklady, háček na tašku...) budou jistě pouze v nejvyšším stupni výbavy...... A za tučný příplatek, jak je u Škody zvykem
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů