Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot Exalt: koncept pro Peking

Aktuality
Karel Směšný | 15.04.2014
Nová studie sedanu navazuje na designový směr, který v roce 2012 zahájil koncepční vůz onyx.

Pětidveřový sedan měří na délku 470 cm. Karoserie ze surové oceli byla vytvarována ručně, design je kontrastem mezi rovnými plochami a ostrými liniemi. Přední části dominuje výrazná maska chladiče s logem, ve spodní části protínají mřížku přívodu vzduchu do motoru směrová světla s LED diodami. Za účelem snížení aerodynamického odporu výrobce na zadní části vozu použil funkční tkaninu Shark Skin.

Peugeot Exalt je vybaven systémem úpravy vzduchu Pure Blue. Pokud je vůz bez posádky, vyčistí Pure Blue plochy v kabině za pomoci baktericidů a fungicidů. Jakmile se vůz rozjede, upravuje aktivní filtr vzduch vstupující do interiéru, odstraňuje z něj organické složky a jemné částice ve vzduchu. Každý ze 4 cestujících má k dispozici sedadlo potažené kombinací textilu a patinované kůže.

Vůz s hmotností 1 700 kg využívá pohonné soustavy HYbrid4 plug-in s celkovým výkonem 340 k, který je přenášen na všechna 4 kola. Pod kapotou pracuje motor 1.6 THP 270 k, který spolupracuje s automatickou šestistupňovou převodovkou.

Na zadní víceprvkové nápravě je zabudován elektromotor o výkonu 50 kW, který pracuje ve fázích jízdy s elektrickým nebo hybridním pohonem, případně dobíjí baterii při brzdění. Systém HYbrid4 automaticky volí buď čistě elektrický režim, čistě benzínový, nebo hybridní využívající benzín i elektřinu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů