Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot Partner Tepee - jak zvládl 100 tis. km?

Recenze uživatelů
Petr (24) - Česká republika | 23.07.2014
foto: Michal Borský
Vážení, rád bych se s vámi podělil o zkušenosti po sto tisících ujetých kilometrech ve voze Peugeot Partner Tepee 1.6 HDI.
Značka:Peugeot
Model:Partner
Typ:Tepee
Karoserie:pick up
Objem motoru:1 596
Palivo:nafta
Rok výroby:2010
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:105 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:3,5 roku
Průměrná spotřeba:5,5 l
Předchozí vozidlo:Opel Vectra
Vážení, rád bych se s vámi podělil o zkušenosti po sto tisících ujetých kilometrech ve voze Peugeot Partner Tepee 1.6 HDI. Hlavním důvodem, proč jsem si tehdy jako 20letý mladík vybral právě tento vůz, byl neuvěřitelný prostor v místě řidiče (měřím přes 2 m) a samozřejmě také poměr cena/výkon. První návštěvy v servisu nebyly nijak náročné. Probíhala základní údržba. Asi v 50 tisících km se objevily malé nedostatky v interiéru a došlo na výměnu modrých pogumovaných rukojetí ve voze za černé celoplastové a nový věnec koženého volantu, který se po tak krátké době začal olupovat. Co se týče motoru, bez chybičky doteď. Nenáročný na údržbu, jen je určitě potřeba dodržovat interval výměny oleje po 15 tisících km. V interiéru sem tam nějaké oděrky, s nimiž se počítá, ale co považuji za jedinou chybu francouzských konstruktérů, je podvozek, plasty, výplně. Již od prvních kilometrů nezvládá vůz příčné nerovnosti, tak nějak jsem si zvykl, že se ozve nepříjemná rána od podvozku, ale když se v 70 tis. km začaly ozývat plasty v interiéru na každé malé nerovnosti, to mě již nenechávalo chladným. Prvně levé zadní výplně a následovaly pravé, nyní se už bohužel ani neorientuji, odkud se zavrzání plastu objeví, je to prostě někde tam vzadu. Oproti koncernu má v tomto Peugeot stále co dohánět. Auto jako celek i přes tyto nedostatky považuji za velmi vydařené. Motor perfektní, interiér funkční, spousta odkládacích schránek, výborné na dálkové cesty a dovolenou, zvládá s přehledem i lehký terén, výborná spotřeba.
KladyZápory
Interiér Dílenské zpracování
Spotřeba Podvozek
  
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
2
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.62
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 13x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Paul, 23.07.2014 11:44
Chválím poctivý olejový interval. Kdyby nepřišla vlna long-lifů, myslím, že spousta majitelů nových a pak ojetých aut napříč výrobci, by si odpustila mnoho drahých a/i fatálních závad. Bohužel se od long-lifu ustupuje jen pozvolně a u nejchoulostivějších modelů.

Ty rány od podvozku jsou fenoménem současné doby také napříč výrobci a hlavně u aut s jednoduchým podvozkem (ale už jsem zažil i u víceprvků). Zní to jak vymlácená náprava i u nového auta. Je to důsledek tuhých tlumičů, měkkých pér a měkčí karoserie. Aby auto bylo stabilní i při vyhýbacích manévrech a nehrozilo převrácení a zároveň bylo komfortní. Jenže právě ty ostré příčné nerovnosti tuhé tlumiče nestihnou pobrat a zvlášť když nemají oporu v tuhé karoserii, nebo jsou ještě ke všemu nešťastně uložené, ozývají se rány. V levné dodávce bez extra odhlučněného podvozku se to ještě pěkně rozléhá a levné plasty v rezonující kastli dostávají zabrat. Ale osobně radši to, než se nekomu na dálnici vyhýbat a jít přes budku.
figo, 29.07.2014 09:31
bouchání od nápravy a vrzání plastů, člověče co chcete od dodávky za 300 tis. Kč? Zkušenosti s koncernovými užitkáči nemám, ale Ford i Mercedes dělají po pár kilometrech to samé a vězte, že 300 tis. nestojí.
PetrT, 29.07.2014 12:03


Caddy nevrže ani nebouchá nic, druhá věc je že hlučný motor to částečně vynahradí. Náprava se dělala (krom kostí) vždy až po 250t km, a to u více aut. Jinak jen nafta a olej. Nejlepší auto co jsem kdy ve firmě měl, ve své třídě. Nikdo se k němu nechová v rukavičkách.
Roomster už je horší, s tím vrzáním a boucáním tedy. Jnak mechanicky drží dobře a je levnější než caddy. Trochu lépe jezdí.
Berlingo/partner jsme zkoušeli taky, ale krom motoru se kazilo uplně všechno a nebyl jsem spokojený s přístupem servisu - nikdy auto neopravili uplně, vždy se na něco zapomělo. To rachtání uvnitř bylo o dost nepříjemnější než dunění dieslu od vw protože vyvolávalo pocit že něco musí upadnout.
Rozdíl cen ale někomu to horší zpracování plně vynahradí, to nepopírám. Propad ceny při prodeji byl, aspon u mě, obrovský.

amoudi, 16.10.2014 16:39
Od března 2011 vlastním Peugeot Partner Teepe 1,6 HDi. Auto používám jako dopravce, tudíž jezdí opravdu hodně. K dnešnímu dni má najeto 316.000 km. A to bez závad !!! Jezdím s ním po celé Evropě, hlavně u nás vybírám lepší silnice ( nejezdím po D1). Výměna oleje po 15.000 km včetně všech filtrů. Jsem vyučený automechanik, vše si tudíž dělám sám. Auto si nechám asi ještě 50.000 km a pak vyměním za nové stejné značky. A proč ne třeba za Caddy ? Ano je možná kvalitnější, já si ale nemohu pro svou práci nechávat auto s nájezdem větším než cca. 350.000 km a Caddyho bych stejně v těchto kilometrech vyměnil. A teď k tomu nejdůležitějšímu: Peugeota mám v plné palbě za 350.000,-Kč. Caddy by vyšel min. o 200.000,-Kč víc. Za přepravy, které provádím, dostávám stanovenou cenu a jen stěží bych mohl požadovat vyšší cenu za dopravu jen proto, že mám dražšího Caddyho. Tím chci říci, že ty 4 roky a zhruba 350.000 km ty Peugeoty hravě zvládnou. (samozřejmě při správné údržbě a zacházení). Závěrem chci říci, že je to druhý Partner v pořadí. Předešlý zvládl za tři roky 338.000km a taktéž bez problémů. Takže co se Peugeotu Partner 1.6 HDi týče, žádný problém. S pozdravem.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů