Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Praga ožívá. Přichází se supersportem R1R

Aktuality
Karel Směšný | 21.05.2015
Mezi světovými válkami největší domácí výrobce aut, později společnost proslavená především nákladním automobilem V3S. Po 68 letech přichází dnešní Praga Cars se supersportem R1R.

Praga R1R má základ ve speciálu R1, určeném pro okruhové závody. Sdílí s ním například monokok vyrobený z karbonových vláken, lehkou stavbu karoserie a řadu jiných prvků.

Automobilka si prozatím bližší informace technického rázu pečlivě střeží, víme ale, že motor nespecifikovaného výkonu je zabudován v nosném rámu, a poměr výkon/váha dosahuje 550 koní na tunu. Překonává tak například Ferrari Enzo a touto hodnotou se může rovnat se supersportovním Bugatti Veyron.

Dobrou zprávou je, že Praga získala pro model R1R povolení k silničnímu provozu, aktuálně tak vůz prochází sérií závěrečných testů zaměřených na zkoušky jízdních vlastností a spolehlivosti.

TIP: Praga vyrobí 68 supersportů R1R, každý za cenu 5,3 milionů

Společnost Praga Cars vznikla vstupem domácího exportéra zbraní Praga-Export do slovenského výrobce závodních aut a motokár Race4Slovakia. Kořeny značky Praga sahají až do roku 1907, mezi první a druhou světovou válkou se jednalo o největšího výrobce aut na našem území (v roce 1930 potom firma vyrobila víc aut, než ostatní výrobci v tehdejším Československu dohromady). Ještě dnes se na silnicích pohybují jedny z nejznámějších výrobků značky Praga, a to nákladní vozy s označením V3S.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů