Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Roste počet vozů na CNG

Aktuality
Karel Směšný | 22.10.2014
foto: ihned,cz
Po českých silnicích už jezdí přes 8 tisíc vozidel poháněných stlačeným zemním plynem (CNG). Stoupá také počet plnicích stanic.

Podle plánu Českého plynárenského svazu se má do dvou let zprovoznit cca 60 nových plnicích stanic, jejich počet se tak prakticky zdvojnásobí. Do roku 2040 má potom fungovat 200 až 250 plniček a CNG má tvořit 10 % celkové spotřeby pohonných hmot u nás. Podle odhadů by se v této době mohlo po českých silnicích pohybovat až 300 tisíc vozidel spalujících toto palivo. Podle odborníků se v horizontu několika let začne ve větší míře využívat také LNG, což je zkapalnělý zemní plyn.

V porovnání s elektromobily se automobilům na zemní plyn daří daleko lépe. Elektrických aut jsou u nás řádově stovky a jejich počet se zvyšuje jen velmi pomalu. Hlavním důvodem je zejména jejich vysoká cena.

TIP:V Česku už jezdí přes 8 800 vozidel na CNG

Plyn, ať už CNG, nebo LPG, v sobě spojuje ekologický a ekonomický provoz. Díky absenci spotřební daně je prakticky nejlevnějším u nás prodávaným palivem. V současnosti se cena CNG včetně DPH pohybuje okolo 25-26 Kč/kg, což odpovídá cca 18 Kč/m3. Pokud má automobil spotřebu benzínu 8 l/100 km, ekvivalent pro CNG představuje 8 m3 na stejnou vzdálenost. Náklady na ujetý kilometr se potom pohybují zhruba kolem 1,4 Kč, což jsou poloviční náklady oproti benzínovému vozu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Zdeny60, 22.10.2014 13:18
CNG je lákavá alternativa. Proč je málo rozšířená, je jasné (přestavby z výroby v omezené míře, nedostatek plniček).
Ovšem co na to řeknou motory? U LPG se ví, že dokáže při nesprávném nastavení odepsat motor "za chvíli" a a ni s pečlivě nastavenou bohatostí a placebo v podobě přimazávání sedel, se některé motory netěší dobré kondici už po něklika tisících km. DOby, kdy motory snesly provoz na LPG bez potíží, až jsou dávno minulostí a dnes je problém najít slušný motor, který LPG bude snášet dlouhodobě bez problémů v podobě zaklepaných sedel.
měl jsem možnost jet několikrát s Pasátem CNG 1,4TSI a byl jsem velmi mile překvapen - jednak minimálními náklady, ale i tím, že vůz měl najeto asi 170tkm a dle majitele nebylo nutno řešit nic na motoru (ani proslulé rozvody
Předpokládám, že motor na CNG obnáší tvrzená sedla a možní i jiné ventily, případně jiné úpravy z výroby. Bojímse, že dodatečná montáž zařízení na CNG bude ve výsledku promotor znamenta totéž, co LPG.
bitner, 22.10.2014 15:33


Doplnil bych, ze prestavba na CNG znamena uplnou likvidaci kufru, nadrze na CNG musi byt nasobne vetsi, nez na LPG kvuli bezpenosti (mira stlaceni CNG neni velka). Jo a taky je ta prestavba ve srovnani s LPG podstatne drazsi (nejakych 50000 vs 25000 u LPG).
Docela by me zajimalo, jak bylo u toho Passata vyreseno vstrikovani CNG. 1,4 TSI je primovstrik a to je velky problem.

vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů