Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

SEAT 20V20 – vize budoucího čtyřdveřového SUV

Aktuality
Karel Směšný | 03.03.2015
dalších 5 fotek
Španělská automobilka o SUV již mluvila delší dobu, představu o jeho podobě nám ale dává až s koncepčním vozem 20V20, který vystavuje ve svém stánku na autosalonu v Ženevě.

SEAT 20V20 má být vyhlídkou na sportovní a výkonné SUV. Podle Seatu v sobě studie kombinuje siluetu čtyřdveřového sportovního „kupé“ s kultivovaností SUV a všestranností a užitnými vlastnostmi středně velkého kombi. Vůz je vyveden v oranžovém odstínu „ultra orange“ a stojí na dvacetipalcových kolech.

„Veinte-veinte“ (v překladu 20-20) měří na délku 4 659 mm, rozvor náprav činí 2 791 mm, dokáže převézt až pět osob a objem zavazadlového prostoru přesahuje 600 litrů. Jisté terénní schopnosti i mimo vozovku naznačuje světlá výška 228 mm.

Novinkou je elektronické zařízení SEAT Personal Drive Device, které slouží jako klíček od zapalování, ovládací rozhraní uvnitř vozu i přenosný navigační systém pro chůzi po zaparkování vozidla. Paleta použitelných pohonných jednotek počítá s motory TSI s výkonem až 220 kW/300 k nebo diesely TDI s výkonem až 176 kW/240 k. Obě motorizace budou k dispozici v hybridní soustavě s možností vnějšího nabíjení a režimem čistě elektrického pohonu. Hnací síla je přenášena na vozovku prostřednictvím převodovky DSG a elektronicky řízeného pohonu všech kol.

Do výroby by se první SUV značky Seat mělo dostat už příští rok.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů