Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Citigo a první dojmy majitele

Recenze uživatelů
Martin B. (27) - Česká republika | 22.03.2012
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Škoda Citigo | foto: Martin B.
Škodu Citigo s motorem o výkonu 44kW jsem koupil cca před měsícem, jako nové auto. Auto mám jako druhé do rodiny a na popojíždění do města.
Značka:Škoda
Model:Citigo
Typ: 
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:999
Palivo:benzin
Rok výroby:2012
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:1160
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:Měsíc
Průměrná spotřeba:4.5
Poruchy:Zatím žádné
Předchozí vozidlo:neudáno

Za měsíc jsem s ním najezdil přes 1000km a musím objektivně říci, že se jedná o poměrně povedené vozítko. Vadí mi sice nemožnost ovládat spolujezdcovo okénko z řidičovy strany, s tím jsem ale počítal už před samotnou koupí, po přečtení pár recenzí. Daleko více mi vadí neosvětlený zavazadelník a přihrádka spolujezdce. Vyřeším ale pomocí LED diod - aspoň ten kufr, jelikož ve tmě tam opravdu nic nenajdete, což je občas problém. Ještě mi malinko vadí nepolstrovaný zavazadelník, který se brzy poškrábe - budu si muset vyrobit vlastní polstrování ze zátěžového koberce.

Chválím motor a převodovku - motor je poměrně tichý a spotřebu 4,5 l/100km hodnotím taktéž pozitivně (70% jsem najezdil po městě, zbytek po okreskách). Převodovka je skvělá - hlavně 5tý rychlostní stupeň, který je velice dlouhý - při 130km/hod vozítko točí nějakých 3700ot/min. Auto má docela plochou křivku toč. momentu, takže nějakých 80% výkonu je dostupných od cca 2tis ot po 5tis ot (odhadem).

Jízdní vlastnosti jsou opravdu perfektní - auto sedí jako přilepené, nenaklání se, neskáče, oproti Fabii je to veliký rozdíl. Fabie II se dle mého názoru naklání v zatáčkách o poznání více.
Tříválcové HTP se s tímto nedá absolutně porovnávat - tento motor je opravdu lepší. Nejsem sice příznivcem 3válců, ale myslím si, že tento motor je jeden z nepovedenějších 3-válců na trhu.


KladyZápory
Jízdní vlastnosti Nemožnost ovládat okénko spolujezdce z řidičové strany
Prostornost Neosvětlený zavazadelník
Spotřeba Neosvětlená přihrádka spolujezdce
Motor Sedadla nemají 'paměť'
Poměrně veliký zavazadelník Kufr není 'polstrovaný' - rychle se poškrábe





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.08
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.4 z 5 (68%)
Hodnoceno: 25x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Pavlik, 23.03.2012 17:43
Jen tak mimochodem, jednoho "blázna" co jezdí s touhle krabičkou po dálnici denně ráno i večer míjím - i takový uživatelé se najdou a automobilka by na takové měla motor dimenzovat.
Martin Bukovský, 24.03.2012 21:47
Pánové, vždy mne baví číst jakékoli komentáře, na každém je vždy (byť třeba i malinko) něco pravdivého. Rád bych ale osvětlil pár věcí, o kterých se tu dohadujete, a proč jsem si to auto vlastně koupil. Takže:
1) Proč Škodovku? Protože se mi líbila. Auta z produkce TPCA se mi absolutně nelíbí, navíc auta jako Citroen a podobně nemám rád už jen z názvu.
2) Ano, ceny Škodovek jsou předražené, politiku Škodovky (i VW) jakožto člověk, který pracuje v automobilovém průmyslu znám velice dobře. Na druhou stranu - mrkněte se do jakéhokoli bazaru, v jakých cenových kategoriích se pohybují třeba první Fabie? - Ano, výhoda Škodovky je v tom, že si drží poměrně vysokou cenu i jako ojetina (výhoda pro toho, kdo ji chce prodat, nemyslíte?)
3) Auto jsem rozhodně nezajížděl jako "magor". Prvních 1000km jsem jezdil na nízké otáčky, mezi 1000 a 1500 postupně zvyšoval zátěž. Přesně dle rad výrobce. Myslím si, že je dávno pryč doba, kdy se auto zajíždělo 10tis km a podobně.
4) To, že najezdím přes 1000km měsíčně neznamená, že to nemůže být druhé auto do rodiny. Jen cestou do práce/z práce najezdím měsíčně cca 1200km.
5) Absolutně si nemyslím, že by se s tím autem nemohlo jezdit po dálnici 130km/hod. K čemu by potom to auto bylo? Klidně bych vsázel na to, že ten motor vydrží 300tis km při pravidelné údržbě a slušném zacházení (pokud někdo považuje občasné vytočení zahřátého motoru na hranice možností za ničení motoru, měl by chodit pěšky). Osobně znám 1 Fabii HTP, která má natočeno přes 300tis km a stále jezdí skvěle, druhou, kterou má máti, točí přes 230tis a taktéž je bezproblémová.
6) Kastlík u spolujezdce opravdu je - a je poměrně veliký
7) Ano, některé díly jsou neplastované (dveře, kufr...) - vypadá to lacině, přiznávám.
8) Světlo do kufru si dát musím - ve tmě tam nic nenajdete, to je jediný vylepšovák (mimo polstrování kufru), který si udělat musím.
9) Momentálně mám na autě 5200km (minulý víkend jsem se rozhodl zkusit autí projet na autosalon do Ženevy, musím přiznat, že plně naložené auto se třemi lidmi zvládlo cestu na jedničku s průměrnou spotřebou 4,8l, v Německu nebyl problém jet přes 140km/hod

Tolik z mé strany.
P.S.: Měl jsem možnost svezení Thalií, C1 Citroenem, Loganem.... Už jen ty jízdní vlastnosti jsou nesrovnatelné, Thalie se naklání jak kačena, Logan je to samé.....

Zakončil bych to asi tímhle: Citigo není kdovíjak vynikající auto, mému ježdění však plně vyhovuje a hlavně se mi líbí, aneb někdo má rád holky, jinej zase vdolky )
Ondří, 27.03.2012 09:37
ve 3 lidech rychlostí přes 140 pod 5 litrů? Nějak si to nedovedu vysvětlit, buď hodně optimistický palubní počítač a nebo nějaký zázrak.
David V, 30.03.2012 11:03
Jak si drží cenu? To jako, že za nové dám o 50 tisíc víc než za srovnatelnou konkurenci a za ojeté dostanu o 20 tisíc víc, než za srovnatelnou konkurenci? A to se má jako vyplatit?
Itall, 22.10.2012 12:15
Proč bych si koupil Citigo? Jezdím většinou sám nebo ve dvou. S více lidmi tak jednou za čtvrt roku. Absolvoval jsem zkušební jízdu se základním motorem a jede to dobře, živě, tiše, nedrncá. Kdo má např. Fábii HTP, může si porovnat. Citigo je výrazným pokrokem, přestože se jedná také o tříválec. Jel jsem s 3D verzí, vpředu je místa dost (mám 190 cm). Dozadu jsem nelezl, ale koupil bych si 5D verzi, kufr je velmi slušný. Auto má papírově nízkou spotřebu, nemám důvod nevěřit. Výbava (Ambition?) je dobrá, lze ojednat světlejší interiér, klimu aj. v paketu za pakatel (nyní i v akci zdarma), dokoupit zatmavená skla od 2. řady, rezervu, má to ASR, ESP. Počítal jsem s tím vší cenu 5D verze do 210000,- Kč, pokud by ten klima paket byl v akci zdarma. To bych byl ochoten dát. Pokud jde o konkurenci, auto v této výbavě a za tuto cenu nějak nevidím, ale mohl jsem ho přehlédnout. Jediné, co mi vadí, je výrobce Škoda, potažmo kncern VW. Takže bude nutno počkat na recenze prvních majitelů. Pokud by s tím autem (motorem) měly být problémy, které má škodovka (VW) téměř se vším, co uvede na trh, pak bych se (nerad) poohlédnul jinde. Ale výbava, vlastnosti a příplatkové možnosti Citigo mi vyhovují, u konkurence je nevidím, takže bych radši, aby Citigo bylo OK a mohl jsem ho pořídit.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů