Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Citigo CNG - zatím jako předsériová verze

Nové modely
Karel Směšný | 04.10.2012
foto: škoda-auto
Škoda dnes v rámci udělování ekologických cen E.ON Energy Globe Award české veřejnosti poprvé ukáže Citigo s pohonem na stlačený zemní plyn v podobě předsériového vozu.
ŠKODA je generálním partnerem ceny E.ON Energy Globe Award ČR i poprvé vypisované iniciativy ‚Produktové IN.OVACE‘. Vybrané projekty budou představeny v rámci dnešní akce. V letošním roce bylo do soutěže přihlášeno 165 projektů. Při této příležitosti česká automobilka poprvé v České republice ukázala předsériový vůz ŠKODA Citigo CNG Green tec. Je to vůbec první vůz této značky poháněný zemním plynem, zkratka CNG znamená ‚Compressed Natural Gas’.
Citigo CNG Green tec dosahuje emisí 79 g CO2/km. Tuto hodnotu umožňuje palivo – zemní plyn – a technologie ŠKODA Green tec s prvky, jako jsou systém Start-Stop, rekuperace brzdné energie a pneumatiky se sníženým valivým odporem. Městský vůz s motorem o výkonu 50 kW (68 koní) spotřebuje 2,9 kg zemního plynu na 100 km. Dojezd vozu je 550 km (350 km na plyn, 200 km na benzin z přídavné nádrže, kterou je vůz také vybaven).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
panelak, 07.10.2012 18:31
fandím alternativním palivům... cng je jistě super, ovšem ne tam, kde je v celé čr 10 čerpaček, z čehož je JEDNA jediná v Brně, a to ještě o 4kč dražší na kilo cng oproti praze... takže když si pán smyslí, že bude prodávat cng ne za 27 jako ted, ale za 35, tak s tím nikdo nic neudělá... kecy o tom, že bude za x let y čerpaček jsou mi k ničemu, zatím nejsou, až budou tak pak s tím budu počítat.. klidně bych si citigo koupil, ale za stavajicim počtu čerpaček bych volil lpg, kde je situace daleko lepší.,,
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů