Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Kodiaq - ještě jednou z Paříže

Aktuality
Michal Štengl | 30.09.2016
foto: Michal Štengl
Mladoboleslavská automobilka na právě probíhajícím mezinárodním autosalonu v Paříži prozradila základní cenu svého nového velkého SUV, které je o něco levnější než vlajková loď Superb.

„Vstupujeme do úplně nového segmentu, který se těší celosvětovému růstu,“ řekl po světové premiéře šéf Škoda Auto Česká republika Luboš Vlček. „Náš nový model Kodiaq má ambice dobýt nejen nové trhy, ale zejména oslovit nové skupiny zákazníků. S ohledem na první reakce odborné i laické veřejnosti při odhalení vozu pevně věříme, že se setká s úspěchem,“ nastiňuje obchodní plány pro nejbližší budoucnost Luboš Vlček.

A Kodiaq jde úspěchu naproti nejen vnitřním prostorem nebo použitými moderními technologiemi, ale také poměrně zajímavou cenovou politikou. Pravda, známe zatím jenom zaváděcí cenu, která je 677 900 Kč za verzi 1.4 TSI ACT 110 kW Active s pohonem všech kol, resp. za předokolku se stejným motorem ale sedmistupňovým automatem DSG. Nicméně i tak je to zajímavá částka, protože například za Superb ve stejné konfiguraci zaplatíte o 18 000 korun víc. Sesterský Volkswagen Tiguan se stejným motorem navíc bez čtyřkolky startuje na 686 900 Kč. Samozřejmě uvidíme, jak na tom budou žádanější naftové motory, o které asi bude větší zájem. Například u Superbu se za 2.0 TDI 110 kW připlácí 41 900 Kč.

Za tuto cenu ale zákazník nedostane žádnou chudobku, v seznamu výbavy stupně Active (budou celkem tři) nechybí 7 airbagů, ESP, dvouzónová klimatizace Climatronic, 17palcová kola z lehkých slitin, infotainment Swing s 6,5“ dotykovým displejem a Bluetooth, multifunkční volant, LED denní svícení a LED zadní svítilny nebo střešní nosiče. Modely s automatickou převodovkou DSG mají v ceně i pádla pod volantem pro ruční řazení. Hned od začátku Škodovka také nabídne cenově zvýhodněný paket Active Plus, který bude obsahovat zadní parkovací senzory, tempomat a přední mlhové světlomety.

Jenom pro doplnění, při únorovém uvedení na český trh bude Kodiaq k dispozici se dvěma zážehovými a vznětovými motory. Vedle již uvedeného 1.4 TSCI ACT 110 kW to jsou 2.0 TSI/132 kW 4x4 DSG, 2.0 TDI/110 kW 4x4, 2.0 TDI/110 kW DSG, 2.0 TDI/110 kW 4x4 DSG a 2.0 TDI/140 kW 4x4 DSG.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů