Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Octavia Combi 1,9 TDI a chvála majitele při 150 tis. km

Recenze uživatelů
Lukáš Hnik (32) - Pardubice | 03.06.2012
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Škoda Octavia Combi | foto: Lukáš Hnik
Dobrý den, teď jsem dočetl recenzi na Fabii SDi a řekl jsem si, že se s Vámi rád podělím o zkušenosti se svým vozem Škoda Octavia Combi Elegance 1.9TDi 81kw. Dříve jsem jako mladý kluk upřednostňoval
Značka:Škoda
Model:Octavia
Typ:Combi
Bližší označení:Elegance 1.9TDi
Karoserie:Kombi
Obsah motoru:1896
Palivo:nafta
Rok výroby:12.2002
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:81212
Najeto km nyní:151452
Koupen jako:ojetý nehavarovaný
Jak dlouho vůz využívám:od zakoupení každý den (cca 3 roky)
Průměrná spotřeba:4.8-5.5
Poruchy:neznám termín porucha
Předchozí vozidlo:škoda Octavia Elegance 1.9TDi 81kw rok 1998

Dobrý den, teď jsem dočetl recenzi na Fabii SDi a řekl jsem si, že se s Vámi rád podělím o zkušenosti se svým vozem Škoda Octavia Combi Elegance 1.9TDi 81kw.
Dříve jsem jako mladý kluk upřednostňoval vozy typu Honda CRX, mazda MX 5 atd ale vždy mě dostala spotřeba a nejvíce cena náhradních dílů. Dlouho se na ně čekalo a vždy stáli majlant! Jednoho dne ke mně přijel kamarád s naftovou Octavii, vůz si mi moc nelíbil, ale když jsme jeli na projížďku tak jsem žasnul. Na přístrojové desce svítilo číslo 628000(nevím přesně) a auto jelo úžasně. Žádné bouchání z nápravy, plasty absolutně tiché, akcelerace výborná a hlavně spotřeba okolo 5 litrů? Když jsem se ho ptal na opravy tak odseknul, že od doby co koupil naftovou oktávku nezná slovo oprava(kromě běžných věcí-rozvody-brzdy atd.) tak mě dostal.
Začal jsem tedy hledat octavii combi po bazarech ale to zděšení při hledání vozu bylo hrozné. Téměř všechny dovozy měli stočené kilometry, bourané a narychlo sladěné. Kolikrát prodejce tvrdil že bylo auto nehavarované ale po přiložení měřiče laku ztichnul. Dal jsem inzerát a ozval se první majitel, který ji zakoupil v Hradci, nelenil jsem a ověřil servis. S pánem jsem se setkal a vezl nádhernou českou octavii combi elegance. Sice byla o cca 15000kč dražší ale po delší době si uvědomíte, že to je oprávněné.
Udělal jsem rozvody včetně vodního čerpadla, filtry a oleje. Od té doby jezdím bez nejmenších problémů, pouze na servisní prohlídky a nemůžu si vynachválit tento špičkový vůz. Nechci již žádné opticky nádherné vozy, ale určitě vím, že zůstanu věrný okřídlené slepici (znak Škody). Teď mám již zadané do výroby úplně nové auto Škoda Octavia Tour 1.9TDi a věřím, že mě nezklame a bude přinejmenším tak výborné, jako jeho starší bratr.
Děkuji Škodovce za tento super vůz. S pozdravem Lukáš Hnik

KladyZápory
spotřeba občas přístup servisů v ČR
v každé vesnici znají Škodu neznám problémy tak nevím
spolehlivost prostor pro nohy na zadních sedadlech
ceny náhradních originál dílů  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
1
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
4
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
3
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
4
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.77
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Koloss, 05.06.2012 16:21
Sice poměrně nekritická recenze (hodnocení vybraného vozu), ale přece jen to nebyl úplný nesmysl. Proč se to zase neobjevilo na hlavní straně - otázka pro redakci.

Hlavně je pravdivé zjištění, že za auto ve slušném stavu je potřeba připlatit a i tak dá práci jej sehnat. A pro odhalení podvodů aby se člověk vybavil, měřák tloušťky laku je dobrá věc ale ne moc rozšířená. Oni to většinou bazaristé mají, ale aby sami odhalovali bouračku na prodávaném autě, to se nestává často (ale zažil jsem to - jednou).

Jinak souhlasím, pro někoho je O1 s TDI optimálním autem (a ani nepotřebuje křídlo a hlíny). Jen si nejsem jist (a nechce se mi to hledat), ale spíše ne, v dnešní Octavii Tour už není to staré dobré TDI, které už nesplnilo poslední normy čistoty výfukových plynů, ale už novější verze, které sice taky poslouží, ale přece jen vyžadují lepší péči, než co snesly staré 66 a 81 kW.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů