Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Skútr Quadro4 má čtyři kola, koupíte jej i u nás

Aktuality
Blaháček Marek | 01.08.2015
Do Česka dorazil první sériově vyráběný skútr se čtyřmi koly na světě. Dováží ho k nám výrobce z nedalekého Švýcarska, jmenuje se Quadro4 a stojí nemalých 289 990 Kč. Co na něj říkáte?

Malé motocykly, mezi které se skútry řadí, se na trhu nabízí téměř výlučně jako jednostopá vozítka ideální především pro městskou dopravu. Vynikne zde jejich lehkost a malé rozměry, proplétání se ulicemi plnými aut jim nečiní žádné problémy.

Na trhu je také několik málo skútrů se třemi koly – na přední ose mají dvě, vzadu potom zůstává jedno. Tuto koncepci nabízí například italské Piaggio nebo Yamaha. Tříkolky mají být jakýmsi mezistupněm mezi skútrem a čtyřkolkou – jsou obratné, hodí se i delší vzdálenosti, a také se nemusíte bát, že byste je někde „položili“.

Společnost Quadro však přešla na další metu a začal vyrábět skútr se čtyřmi koly. S původní koncepcí jej vlastně už pojí jen vzhled, každá osa má dvojici kol s velmi složitým zavěšením. Kombinace hydraulického a pneumatického odpružení se stará jak o komfortní jízdu, tak o zajištění rovnoměrného zatížení kol nebo vyrovnávání všech terénních nerovností. Pokud vás na jízdě na motocyklu baví jeho klopení do zatáček, nemusíte se bát. Propracovaný podvozek Quadra4 umožňuje při zachování kontaktu všech kol s vozovkou boční náklony až do úhlu 45 stupňů.

O pohon se stará čtyřtaktní jednoválec s objemem 350 kubíků, který dává 30 koní výkonu, deceleraci mají na starosti kotoučové brzdy.
Výrobek je to skutečně unikátní, však si za něj taky výrobce účtuje 289 990 korun. Za to můžete mít několik klasických skútrů předních výrobců, tříkolky, dokonce i velké cestovní skútry, mezi něž patří například Suzuki Burgman nebo Yamaha T-Max, jsou o několik desítek tisíc levnější. Za 290 tisíc vlastně koupíte i nové (malé) auto se slušnou výbavou.

Quadro4 – shrnutí:
• První sériově vyráběný skútr se čtyřmi koly
• Za řídítka smíte usednout s oprávněním skupiny B
• Cena 289 990 Kč

Hodnocení článku
4.8 z 5 (96%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů