Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Takto vypadá nová Škoda Fabia na skicách

Aktuality
Karel Směšný | 23.07.2014
Škoda Auto odhalila skicu nové generace modelu fabia. Design připomíná studii Vision C, oproti současné generaci má být širší.

Fotografie ukazuje, že nová fabia se nebude podobat rapidu, designéři se při jejím návrhu vrátili ke studii Vision C, na níž odkazuje například boční linie Tornado. Vůz bude stát na podvozkové platformě PQ26, což není nic jiného než modernizovaná předchozí verze PQ24. Ta přinese poměrně zásadní rozšíření vozu o 72 mm, a naopak snížení vozu o 31 mm na celkových 1 467.

Délka zůstane těsně pod čtyřmi metry (3 992 mm) a rozvor náprav činí 2 470 mm. Kombík má mít s ohledem na větší zavazadlový prostor delší zadní převis. Zavazadlový prostor u hatchbacku narostl o 15 litrů na 330. Třetí fabia se také v nejlehčím provedení vejde do hmotnosti jedné tuny, přesně bude vážit 980 kg.

TIP: Skládačka je kompletní, takto vypadá nová Škoda Fabia

Pod kapotou lze očekávat paletu motorů shodnou s faceliftovaným Volkswagenem Polo, v době příchodu na trh se počítá se sedmi pohonnými jednotkami. Potvrzen je agregát 1.2 TSI, nebudou chybět diesely a tři naftové motory. Rychlostní stupně se budou řadit prostřednictvím manuálních pěti a šestistupňových převodovek, vybrané verze dostanou i sedmistupňový dvouspojkový automat DSG.

Kompletního odhalení se dočkáme na letošním podzimním pařížském autosalonu.
I nová generace fabie má domácí Škodě Auto pomoci dosáhnout cíle, který si stanovila – do roku 2018 chce prodávat 1,5 miliónu vozů ročně.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů