Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla jede. Za tři měsíce prodala přes 24 tisíc elektromobilů

Aktuality
František Mašek | 07.10.2016
foto: tesla motors
V pondělí Tesla Motors oznámila obchodní výsledky za třetí čtvrtletí. A potěšila. Ve srovnání s druhým čtvrtletím 2016 stoupl prodej o 70%.

Pokud si prezentované výsledky (celkem jde o 24 500 vozů prodaných ve třetím čtvrtletí 2016) srovnáme s těmi za třetí čtvrtletí předchozího roku, lze z nich odvodit více než dvojnásobný růst prodejů. Jaké příčiny má současný růst poptávky? Jde o střet více faktorů. Tím nejdůležitějším je zvýšení výroby nových modelů, takže se zkrátila doba od objednání po dodávku vozidel. Automobilka Tesla je nyní také vstřícnější k různým akčním nabídkám, které dále podporují prodej elektromobilů, s nimi souvisí také dostupnější nabídka financování nových vozidel Tesla. Akcie automobilky po reportování výsledků posílily o 4,74%. Cílem je prodat ve druhém čtvrtletí 50 tisíc vozidel a investoři předpokládají, že by se to mohlo podařit.

Největší zájem je o Model S, kterého už automobilka prodala přes 120 tisíc kusů. Za poslední tři měsíce našlo své majitele 15 800 těchto vozidel. Ceny na tuzemském trhu začínají u tohoto modelu na cca 1,8 milionu korun, u vyšších verzí s lepším dojezdem se ale může pořizovací cena přiblížit v přepočtu ke 3 mil. Kč.

Velký zájem je i o novější šesti, či sedmimístné SUV s názvem Model X, které bylo představeno před rokem. Toho se ve třetím čtvrtletí prodalo na 8700 kusů. Vůz se prodává ve dvou výkonových verzích, dojezd s bateriemi o kapacitě 90 kWh je lehce přes 400 kilometrů. Cena se pohybuje v přepočtu kolem tří milionů korun.


Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů