Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla příští rok zvládne bez zásahu řidiče přejet USA (VIDEO)

Aktuality
František Mašek | 26.10.2016
foto: tesla motors
Automobilka Tesla začala do nových modelů montovat vylepšené kamery a senzory, které budou schopny vůz řídit bez jakéhokoli zásahu řidiče. Co umí nová verze systému Autopilot?

V tomto týdnu představené vylepšení obsahuje osm kamer, které jsou schopny monitorovat okolí v rozsahu 360 stupňů s viditelností až 250 metrů, dvanáct senzorů s dvojnásobným dosahem a vylepšený radar s rychlejšími reakcemi, který rozpozná déšť, mlhu i sněžení. Nový hardware se už nyní montuje na nově vyráběné vozy Model S a Model X a v budoucnu bude k dispozici i u vozu Model 3. Plně autonomní mód by měl být funkční koncem příštího roku. Do té doby bude neaktivní díky chybějícímu softwaru, ten bude nahrán až po důkladném otestování systému v reálném provozu. Tesla na uvedení systému do plného provozu spěchá, chce být rychlejší, než ostatní konkurenti, kteří se ale netají tím, že budou své autonomní vozy schopni do provozu nasadit nejdříve v roce 2019.

Podle vyjádření šéfa Tesly Elona Muska bude jízda s tímto novým systémem autopilota dvakrát bezpečnější, než jízda s řidičem. Jeho tvrzení si jistě důkladně v praxi ověří americké úřady, které po sérii nehod těchto automobilů se zapnutým systémem Autopilot první verze, zahájily přípravu přísnějších standardů pro uvedení autonomních vozidel do provozu.

Podívejte se na video, které demonstruje bezproblémovou jízdu v Modelu X s novou verzí Autopilot 2


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů