Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota prodala už 7 milionů hybridů

Aktuality
Karel Směšný | 16.10.2014
Automobilka v současnosti nabízí přes dvacet hybridních modelů. Do konce roku 2015 má přijít dalších 15 nových modelů.

Japonská automobilka se v prodeji hybridních vozů drží na předních příčkách, k letošnímu poslednímu září se počet prodaných vozů zastavil na čísle 7, 053 milionu. Toto číslo je výsledkem nabídky více než dvou desítek hybridních verzí svých vozů (myšleno včetně vozů luxusní odnože Toyoty prodávaných pod značkou Lexus) – od malého Yarisu Hybrid, přes Prius, RX 450h až po LS 600h. Nejvíce (více než polovina) se jich prodává přímo v Japonsku.

Koupit si je mohou zákazníci ve více než 90 zemích světa. Toyota chce portfolio hybridů dále rozšiřovat, do konce roku 2015 ohlásila příchod dalších 15 nových modelů. Na trh se chystá také Toyota FCV poháněná palivovými články.

Hybridní vozy japonské automobilky kombinují benzínový motor a elektromotor. Podle údajů Toyoty pomohly hybridy ušetřit zhruba 18 miliard litrů benzínu v porovnání s automobily podobné velikosti, které mají pod kapotou konvenční zážehový motor.

Automobily s hybridním pohonem jsou v nabídce Toyoty od roku 1997. Prvním modelem kombinujícím spalovací a elektrický motor byl autobus Coaster Hybrid EV. Do povědomí široké veřejnosti se ale nejvíce dostal model Prius, který je zároveň nejprodávanějším hybridem značky.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů