Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

TÜV Report 2017 - devět miliónů vozidel pod drobnohledem

Aktuality
František Mašek | 12.11.2016
foto: Porsche
Jak si stojí německé ojetiny během technických prohlídek? Podívejte se na nejnovější statistiky závadovosti.

Tak jako každý rok, i letos zveřejnila německá organizace TÜV Sud statistiky spolehlivosti ojetin. Data jsou získávána během technických prohlídek, kdy se sbírají informace o jakýchkoli i sebemenších závadách, které se následně pomocí přísné metodiky zpracují. Meziročně došlo dle TÜV Sud ke snížení počtu vážných závad o 2,9% na 19,7%. Podle německé organizace je to hlavně z důvodu posilujícího podílu operativního leasingu, při kterém jsou automobily pravidelně servisovány. Celkem 66,7% vozidel odjelo z německé STK bez jakékoli závady. Ještě před rokem to bylo jen 63,7%. Výsledky jsou rozděleny dle stáří do pěti kategorií a můžete je vidět na tomto odkazu: http://www.tuev-sued.de/auto-fahrzeuge/tools-services/tuev-report/maengelriesen-und-fehlerzwerge

Vítězové kategorií: U malých vozidel je první Mazda 2 (2,5 procenta). V kompaktní třídě poskytuje nejlepší hodnoty třída A (2,3 procenta). Ve střední třídě září nejjasněji hvězda Mercedesu třídy C jako v roce 2016 (2,9 procenta), Mercedes třídy B je také opět nejlepší ve třídě VAN a Mercedes GLK boduje také ve třídě SUV.

Na konci tabulky vozidel ve stáří dvou a tří let se s největším podílem závad umístil Chevrolet Captiva s 11 procenty, Kia Sorrento s 11,2 procenta a Kia Sportage s 11,5 procenta.


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů